Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee Kurun Yhtenäiskoulun kaikkien luokkien siirtämistä väistötiloihin kokouksessaan 13.12.2022

Ylöjärven kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee perusopetuksen järjestämistä väistötiloissa koko Kurun Yhtenäiskoulun osalta kokouksessaan tiistaina 13.12.2022. Väistötiloihin siirtymisen taustalla ovat koulussa ilmenneet sisäilmaongelmat.

Tekninen lautakunta käsitteli Kurun Yhtenäiskoulun väistötiloja kokouksessaan 7.12.2022. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätösesitys nojaa tilojen osalta teknisen lautakunnan päätökseen.

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Kurun Yhtenäiskoulun yläluokkien toiminta siirretään Tredun Metsätien toimipisteeseen ja että Parkkuun entinen koulukiinteistö vuokrataan alaluokkien väistötiloiksi.

Neuvottelut Tredu-Kiinteistöt Oy:n kanssa ovat pitkällä ja muuttotoimet voidaan aloittaa heti, kun yksityiskohdista on sovittu ja vuokrasopimus on allekirjoitettu. Koulutyö Tredun Metsätien toimipisteessä voisi käynnistyä tammikuussa 2023.

Neuvottelut Parkkuun entisen koulun tilojen vuokraamisesta ovat vielä kesken, mutta monista asioista on jo alustavasti sovittu. Parkkuun entisessä koulukiinteistössä täytyy tehdä joitakin muutostöitä ennen koulutyön aloittamista. Tavoitteena on, että muuttotoimet alkavat heti, kun muutostyöt on tehty ja tilat ovat käytettävissä.

Mikäli asiat etenevät suunnitellusti, Kurun Yhtenäiskoulun alueelta koulukäyttöön jäisivät ainoastaan ns. pajarakennus sekä urheilutalo. Koulun keittiö jatkaa toimintaansa ainakin kesään 2023 saakka. Väistötilat olisivat lähtökohtaisesti käytössä siihen saakka, kunnes Kurun Yhtenäiskoulun uusi koulurakennus on valmis.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee kokouksessaan myös muita väistötiloihin liittyviä opetus- ja muuttojärjestelyjä sekä koulukuljetuksia.

Kuruun rakennetaan uusi yhtenäiskoulu vuosina 2024-2025. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 7,7 miljoonan euron hankkeen talousarviokokouksessaan 14.11.2022. Kurun Yhtenäiskoulussa on vuosiluokkien 1-9 oppilaita noin 180. 

Lisätietoja

Lisätiedot kasvatus- ja opetuslautakunnan osalta: sivistysjohtaja Matti Hursti, p. 050 68067, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Lisätiedot teknisen lautakunnan osalta: vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä, p. 050 554 2872 ja vs. kaupunkirakennejohtaja Jukka Nurmi, p. 050 466 5860, sähköpostit etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Kasvatus- ja opetuslautakunta 13.12.2022

Tekninen lautakunta 7.12.2022