Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Käteisen käyttö busseissa päättyy kesällä 2022, yölisä poistuu kausilipuista

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottaa

Käteismaksu päättyy busseissa kesäliikennekauteen siirryttäessä 6.6.2022. Useamman kuukauden siirtymäajalla turvataan asiakkaille mahdollisuus hankkia joko matkakortti tai esimerkiksi ennakkokertalippuja. Yölisä poistetaan kaikista kausilipuista (30, 90 ja 360 vuorokautta) 1.2.2022 alkaen.

Käteisellä voi muutoksen jälkeenkin ostaa ennakkokertalippuja sekä matkakortille ladattavia lippuja kaikilla jälleenmyyjillä ja Nyssen asiakaspalvelupisteessä. Lisäksi käytössä on lähimaksu.

Kausilipulla matkustavalta peritään tällä hetkellä yölisä klo 00.00 – 04.40 (pois lukien opiskelijan 30 vrk kausilippu). Opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilipusta yölisä poistettiin samalla, kun lipputuote siirtyi Nysse Mobiiliin. Muutoksen myötä kaikki kausiliput toimivat samalla periaatteella, mikä mahdollistaa myöhemmin myös muiden kausilippujen myymisen Nysse Mobiilissa.

Muutokset jäivät ”pöydälle” Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 10.11.2021 ja ne hyväksyttiin 9.12.2021 kokouksessa. Päätökseen lisättiin yksimielinen ponsi: joukkoliikennelautakunta edellyttää, että ennakkokertalippujen myyntipisteen on löydyttävä jokaisesta seudun kunnasta.

Nyssen nettisivut