Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kaupunginjohtajan valinta: kolme jatkoon

Ylöjärven uuden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä on päättänyt, että prosessissa etenee jatkoon kolme henkilöä:

  • Haataja Peer, johtaja, Tampereen kauppakamari
  • Nousiainen Timo, kaupunginjohtaja, Tornio
  • Piiparinen Pauli, vt. kaupunginjohtaja, kaupunkirakennejohtaja, Ylöjärvi

Työryhmä oli lähettänyt soveltuvuusarviointiin neljä hakijaa (katso tiedote 1.4.) ja kutsunut haastatteluun viisi hakijaa (katso tiedote 25.3.). 

Tavoiteaikataulu on, että valinta etenee kaupunginhallitukseen 17.5. ja että kaupunginvaltuusto päättää valinnasta 24.5. 

Ennen toimielinkäsittelyä valtuutetuille järjestetään mahdollisuus keskustella ehdokkaiden kanssa. Kaupunkilaisille, henkilöstölle sekä muille kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin virtuaalisesti; tästä tiedotamme lisää lähiaikoina. 

Haastatteluryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja jokaisen vaaleilla valitun valtuustoryhmän nimeämä jäsen ja varajäsen. Haastatteluryhmän sihteerinä toimii henkilöstösuunnittelija. Haastatteluryhmä päättää haastatteluun kutsuttavista, henkilöarviointiin lähettämisestä sekä haastattelujen käytännön järjestelyistä. 

Ylöjärven kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina 26.2. Rekrytointiprosessi jatkui suorahaulla 19.3. asti. 

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä kymmenen. Yksi hakija peruutti hakemuksensa. Suorahakuprosessin kautta haastatteluryhmä pyysi haastatteluun kaksi henkilöä. 

Kaupunginjohtajan viran erityisinä kelpoisuusehtoina ovat yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi perehtyneisyyttä strategiseen kuntajohtamiseen sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta. 

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021. 

Tiedote 1.4.2021:
Kaupunginjohtajan valinta: neljä henkilöä soveltuvuusarviointiin 

Tiedote 25.3.2021:
Kaupunginjohtajan valinta: viisi henkilöä haastatellaan 

Kaupunginhallitus 25.1.2021:
Kaupunginjohtajan viran täyttäminen / viran haettavaksi julistaminen