Hyppää sisältöön

Keskustan ideakilpailu

Ylöjärven keskustan kehittämiseksi järjestetään keväällä 2023 yleinen ideakilpailu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa.

Tavoiteaikataulu kilpailulle on 1.3.-5.6.2023. Kilpailuehdotukset on tarkoitus saattaa myös kaupunkilaisten kommentoitaviksi kesällä 2023. Tavoiteaikataulun mukaan kilpailutyöt arvostellaan ja kilpailu ratkaistaan elo-lokakuussa 2023.

Kilpailualue sijoittuu Ylöjärven ydinkeskustaan Kirkonseudulle, Kuruntien ja Asemantien varrelle. Kilpailu käsittää seuraavat kolme aluetta ja niiden väliset yhteydet:

  • Leijapuisto
  • kaupungin perusturvakeskuksen kiinteistö ja Asemantien itäpää
  • pääradan puuterminaali lähialueineen (mm. seisake ja kevyen liikenteen ylikulku).

Kilpailulla haetaan ehdotuksia asemakaavamuutosten ja jatkosuunnittelun pohjaksi uusille asuin- ja liikekiinteistöille, palvelujen kiinteistöille (monitoimitalolle), liikenteelle, jalankululle ja korttelipuistoille sekä pääradan puuterminaalille lähialueineen (mm. junaseisakkeelle ja radan kevyen liikenteen ylitykselle).

Kilpailun yleiset tavoitteet pohjautuvat muun muassa Ylöjärven kaupunkistrategiaan, kasvuohjelmaan, keskustavisioon sekä ydinkeskustan osayleiskaavaan.

Tiedotteet

Kartta

Kilpailu sisältää kolme osa-aluetta Ylöjärven Kirkonseudulla: Leijapuiston, perusturvakeskuksen kiinteistön ja Asemantien itäpään sekä pääradan puuterminaalin lähialueineen.

Päivitetty: 2.2.2023