Viljakkalan kirjasto

Viljakkalan kirjaston aukioloajat:

         ma ja ti 13 - 18
         ke   9 - 12
         to ja pe  10 - 15

        aattopäivinä 10 - 15 (jos aatto on keskiviikko, klo 9 - 12) 

 

Omatoimiaukioloajat (myös juhlapyhinä ja loma-aikoina) 
ma - to klo 7 - 21
 pe - su klo 7 - 19

Ajankohtaista

 • Satutunnit pidetään klo 17.30 - 18 seuraavina maanantaipäivinä: 14.1., 11.2., 11.3., 15.4. ja 13.5. Tervetuloa mukaan yli 3-vuotiaat!
 • Kaikille avoin lukupiiri "Runon ja tekstin äärellä"  kokoontuu kevätkaudella klo 17 - 18 seuraavina torstaipäivinä: 17.1., 31.1., 14.2., 7.3., 21.3. ja 4.4.
 • Voit nyt lainata lautapelin kotiin tai pelata porukalla kirjastossa! Lainattavana Afrikan tähti, Carcassonne, Eläinpyramidi ja Kimble.
 • Lukulemmikki Hulda on tavattavissa kirjastossa maanantaina 1.4. klo 16.30 alkaen ja odottaa innokkaasti nuoria lukijoita vierailulle! Varaa noin 15 minuutin lukuaika kirjastosta käymällä, soittamalla tai sähköpostilla. Voit tuoda mukanasi oman kirjan tai valita kirjaston hyllystä.
 • Lehtien poistomyynti on parhaillaan käynnissä.Tule tekemään löytöjä!
 • Tarinatuokiot alkoivat! Ääneen luettuja kertomuksia aikuisille seuraavan kerran ti 19.3. klo 16 - 17. Voit ottaa mukaan pienen käsityön tai istahtaa ihan vain kuuntelemaan. Tervetuloa!
 • Yökirjasto 4 - 9 -luokkalaisille perjantaina 15.3. klo 17 - 21! Ohjelmassa mm. pelaamista (Little Bits, Nintendo Switch, VR-lasit, lautapelejä), kilpailuja, askartelua ja pientä purtavaa. Ilta huipentuu klo 20 Drama Queeniin esittämään jännitysnäytelmään Aavekirjastonhoitaja.Tule mukaan ja tuo kaverisikin! Tapahtuman järjestävät nuorisopalvelut/Vilis ja Viljakkalan kirjasto.

Omatoimikirjasto

Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin! Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta.

Aukioloaikoina kirjastossa palvelee tuttuun tapaan kirjastonhoitaja.

Asiakastietokoneilla on käytössä sähköinen kirjautuminen. Tarvitset siis aina mukaasi kirjastokortin ja siihen liitetytn tunnusluvun, kun haluat käyttää tietokonetta kirjastossa.

Omatoimiasiointiin tarvittavan tunnusluvun voit pyytää mistä tahansa PIKI-kirjastosta. Samalla tunnusluvulla voit asioida myös PIKI-verkkokirjastossa.

Kokoelmat ja palvelut

 • Kirjaston aineistokokoelman löydät PIKI-verkkokirjastosta.
 • Kirjastoon tulevat sanoma- ja aikakauslehdet lehtiluettelosta.
 • Kirjastosta voit lainata liikuntavälineitä.
 • Muut kirjaston palvelut löytyvät sivulta Kirjaston oheispalvelut.
 • Kirjastossa on myös digitointiasema eli asiakkaiden käytettävissä on laite, joka tallentaa VHS- tai VHS C -kasetit DVD-muotoon. Palvelu on maksuton, mutta asiakkaan täytyy tuoda omat DVD-levyt mukanaan. Asiakas vastaa itse kopioinnista, mutta henkilökunta neuvoo aloituksessa. Käyttöaika pitää varata kirjastosta etukäteen.
 • Kirjaston kotiseutuarkisto pyynnöstä nähtävillä: Eero Hyynilän Karhen perinnepiirin arkisto ja E.N. Karhiston Kyrön kirja (käsikirjoitus).

  Ylöjärven kaupunginkirjaston 
    Facebook - tutustu ja tykkää

Myynnissä Pertti Virtarannan Viljakkalan murrekirjaa (15 euroa/kpl) sekä Kleetuksen pakinoita (3,50 euroa/kpl).


Sivu päivitetty 5.3.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi