Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kirsi Kunnaksen muraali sai seurakseen tuttuja hahmoja – alikulkutunnelin maalaukset valmistuivat

Siltatien alueen alikulkutunnelin maalaukset ovat valmistuneet. Aiemmin syksyllä valmistunut Kirsi Kunnaksen muotokuvamuraali on saanut seurakseen Kunnaksen Tiitiäisen satupuu -kirjasta tuttuja hahmoja.

Tunnelin pohjien maalaamisesta vastasivat useat nuoret taiteilijat. Teoskokonaisuuden takana oli alusta loppuun Sirkusrakkauspumpumin taiteilija Eetu-Elmeri. Kirsi Kunnaksen muotokuvan on maalannut taiteilija Don Poro eli Oskari Tuohimaa. Myös ylöjärveläiset pääsivät osallistumaan projektiin, sillä Kirsi Kunnasta vastapäätä on kuntalaisten yhteisötaideteoksena toteutettu graffitityylinen Ylöjärvi-logo.

Kirsi Kunnaksen muraali ja yhteisötaideteos löytyvät alikulkutunnelista Miilukankaantien läheltä. Myös lähempänä Siltatien yhtenäiskoulua, Metsästäjäntien alikulkutunnelissa, on Omar Trucon suunnittelema ja taiteilija Tommi Jakosen toteuttama maisemataideteos.

Kaupunki on tilannut teokset katutaideteoksia toteuttavilta Sirkusrakkauspumpumilta. Taideprojektin taustalla on kulttuuripääkaupunkihankkeen tavoitteita toteuttava Operaatio Pirkanmaa -hanke. Kaupungilta projektin toteutumisen on mahdollistanut vapaa-aikapalveluiden ja tekniikka- ja ympäristöosaston yhteistyö.

Alla kuvia Kirsi Kunnaksen muraalissa seikkailevista hahmoista ja Ylöjärvi-yhteisötaideteoksesta.

Värikäs muraali
Maalattu lentävä kissa
Maalattu pupu, joka roikkuu ilmapallosta.
Ylöjärvi-teksti graffitityylisesti maalattuna.

Ylöjärvi-yhteisötaideteoksen tekoon osallistui kuntalaisia.

Kuvat: Sirkusrakkauspumpum