Hyppää sisältöön

Kulttuuri

Ylöjärvi on aktiivinen kulttuurikaupunki, jossa riittää toimintaa kaiken ikäisille läpi vuoden. Kaupungin monet tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet ovat tärkeä osa ylöjärveläisten vapaa-aikaa.

Kaupungin kulttuuripalveluiden tehtävänä on edistää ja tuoda esille kulttuurin merkitystä ylöjärveläisten hyvinvoinnille ja toimia osaltaan sosiaalisten ongelmien poistajana.

Kulttuuripalvelut järjestää vuosittain lukuisia tapahtumia yksin sekä yhdessä kaupungin muiden hallintokuntien ja paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Kulttuuripalvelut hallinnoi kulttuurihistoriallisesti arvokkaita museorakennuksia sekä kaupungin taidekokoelmaa. Ylöjärven julkisiin taideteoksiin kuuluu myös Pinsiössä sijaitseva ympäristötaideteos Puuvuori.

Kulttuuripalvelut luo edellytyksiä sekä tuottaa mahdollisuuksia monipuoliseen kulttuurin harrastamiseen Ylöjärvellä. Palveluiden painopisteenä on lastenkulttuuri. Kulttuuripalvelut järjestää taiteen perusopetusta kuvataiteessa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu Piirrossa.

Kulttuuripalvelut järjestää näyttelyitä Vanhassa Räikässä ja kirjasto Leijan näyttelytilassa. Näyttelyvarauksista voit kysyä lisää kulttuuripäällikkö Minna Vallinilta, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Tulevia kulttuuritapahtumia

Kaikki tapahtumat
Päivitetty: 7.6.2022