Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kuninkuusravit ravataan Teivossa kesällä 2026

Suomen Hippos ry:n valtuuskunta vahvisti tiistaina 21.11.2023 vuosien 2026-2028 kuninkuusravijärjestäjät.

Valtuuskunta vahvisti Tampereen Ravirata Oy:n ja Teivon vuoden 2026 Kuninkuusravien järjestäjäksi. Vuoden 2027 Kuninkuusravit järjestää Lappeenranta ja vuoden 2028 Härmä.

Ylöjärven kaupunki on päätöksestä erittäin iloinen.

– Todella hienoa, että saamme Ylöjärvelle valtakunnallisen suurtapahtuman, joka tuo meille Teivoon arviolta 45 000 – 50 000 vierasta kesällä 2026. Tämä on mahdollisuus, josta Ylöjärven asukkaiden, elinkeinoelämän, matkailutoimijoiden ja palveluntuottajien kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Tapahtuman hakuprosessi sujui erinomaisessa yhteistyössä Tampereen Ravirata Oy:n ja Tampereen kaupungin kanssa, mistä iso kiitos, iloitsevat kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

Ylöjärven kaupunki on sopinut Kuninkuusravien viestintä- ja markkinointiyhteistyöstä Tampereen Ravirata Oy:n kanssa (kaupunginhallitus 18.9.2023). Kuninkuusravit ravattiin Teivossa edellisen kerran vuonna 2011.

– Vuoden 2026 Kuninkuusravit Teivossa tulevat olemaan tällä tietoa viimeiset nykymuotoisessa Teivossa, joka juhlii vuonna 2026 myös 50-vuotista taivaltaan. Vuosi 2026 on siis juhlavuosi, mutta samalla alku uudelle tapahtumakeskussuunnitelmalle Teivon kaviouran osalta, taustoittaa Tampereen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Elina Hirvonen.

– Tampereelle ja Ylöjärvelle Kuninkuusravit ovat sen mittaluokan tapahtuma, että olimme mielellämme mukana edistämässä tapahtuman saamista alueelle ja nyt tukemassa järjestäjää onnistuneen tapahtuman tuottamisessa niin seutukunnan ihmisille kuin raviväellekin, selventää Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä Tampereen roolia tapahtuman haussa.

Tulevien Kuninkuusravien järjestäjät vahvistettiin 21.11.2023 Helsingin Olympiastadionilla pidetyssä Suomen Hippoksen valtuuskunnan kokouksessa. Teivon Kuninkuusravien ajankohta vahvistetaan myöhemmin.

Teivon ravikeskus / Tampereen ravirata Oy

Kuninkuusravit

Valokuvat: Teivon ravikeskus