Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/KuruFestin keskiössä Sergei Rahmaninovin musiikki

Tunnelmallinen kamarimusiikkifestivaali KuruFest on julkaissut tulevan kesän ohjelmistonsa. Kesäkuun toisena viikonloppuna eli 9.–11.6.2023 Ylöjärvellä kuullaan muun muassa useita Sergei Rahmaninovin teoksia sekä Robert Schumannin, Fanny Henselin ja Dobrinka Tabakovan kappaleita.

Esiintymässä on joukko Suomen eturivin muusikoita, kuten alttoviulisti Ezra Woo, pianisti Liisa Malmivaara, sellisti Samuli Peltonen, viulisti Petri Aarnio ja sellisti Tuomas Lehto. Sisarukset Heini ja Tuomas Lehto ovat KuruFestin perustajia, ja nykyään Tuomas Lehto toimii festivaalin taiteellisena johtajana.

Perjantai-illan avajaiskonsertissa Kurun kirkossa kuullaan Zoltán Kodályn Sonaatti soolosellolle op. 8 ja George Enescun Oktetto jousille C-duuri op. 7.

Yksi ohjelmiston herkkupala on lauantain illalliskonsertti Parkkuun seuratalolla. Lippu sisältää Total Cello Ensemblen shown ja keittiömestari Markus Aremon kokkaaman illallisen.

Romanttinen Rahmaninov istuu Kuruun

KuruFestin taiteellinen johtaja Tuomas Lehto sanoo, että ideoista ja hyvistä kappaleista oli tänä vuonna runsaudenpulaa, mutta festivaaliviikonlopun linja hahmottui kuitenkin helposti.

– Soitan paljon eri festivaaleilla, ja sieltä tarttuu mukaan aina myös ideoita KuruFestiin. Pääkriteeri on, että kappaleiden pitää olla jotenkin merkityksellisiä minulle. Niin voin luottaa siihen, että kokonaisuus kantaa. Vuosien varrella omat mieltymykset muuttuvat ja näen jotkut kappaleet uusin silmin, Tuomas Lehto kertoo.

– Sergei Rahmaninov on tällä kertaa isossa roolissa, koska tänä vuonna tulee 150 vuotta hänen syntymästään. Minuun hänen musiikkinsa iskee lujaa: se on todella romanttista ja täynnä hienoja sointuja. Rahmaninovin teokset sopivat Kurun miljööseen erinomaisesti.

KuruFestin ohjelma on tarkkaan mietitty. Lehdon mukaan esimerkiksi lauantain päiväkonsertin kaikki kappaleet voisi tarvittaessa soittaa yhteen ilman väliaplodeja, sillä tunnelma ja sointumaailma jatkuvat luontevasti.

Lämminhenkinen tapahtuma

Tänä kesänä KuruFest järjestetään jo 17. kerran. Tapahtuma tunnetaan hyvästä hengestään, joten esiintymässä on paljon muusikoita, jotka ovat olleet mukana pitkään – jopa alusta asti. Lehto sanoo, että soittajista on muovautunut oma Kuru-perhe.

– Uskon, että uudenkin soittajan on helppo tulla tänne, koska tunnelma on niin hyvä. Konserteissa on mukavasti kommunikaatiota soittajien ja yleisön välillä.

Yleisön vuoksi KuruFest pitää kiinni tutusta kaavasta: konserttipaikat ovat jälleen kerran Parkkuun seuratalo, Kurun kirkko ja Ylöjärven kirkko. Mukaan on helppo tulla.

Liput ja lisätiedot

Lippuja voi ostaa verkossa osoitteesta www.lippu.fi.

Ennakkolipunmyynti alkaa 29.3.2023 ja päättyy 31.5.2023. Tämän jälkeen lippuja voi ostaa ovelta käteisellä tuntia ennen konserttia (ei korttimaksua). Huom. Illalliskonsertin lippuja voi ostaa vain ennakkoon.

Liput 12 € ja 7 € (opiskelijat, eläkeläiset ja kriisinhallintaveteraanit). Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi. Liput illalliskonserttiin 75 €.

Kirkkoihin on esteetön kulku. Parkkuun seuratalo ei ole esteetön.

Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut tuottaa festivaalin.

Lisätietoja ohjelmasta

KuruFestin taiteellinen johtaja Tuomas Lehto, tulehto@gmail.com, p. 044 2801862

Lisätietoja tapahtuman järjestelyistä

Vapaa-aikajohtaja Minna Vallin, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 050 5611108

www.kurufest.com

www.ylojarvi.fi/tapahtumat