Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kurun Yhtenäiskoulun sisäilmatekninen korjaussuunnitelma valmistumassa

Kurun Yhtenäiskoulussa havaittuja sisäilmaongelmia ratkotaan moniammatillisessa sisäilmatyöryhmässä. Koulun sisäilmatekninen kuntotutkimus valmistui 25.10.2022 ja sisäilmatyöryhmä käsitteli sitä heti tuoreeltaan 27.10.2022. Tutkimusraporttiin nojaava korjaussuunnitelma valmistuu viikolla 45 ja sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan 16.11.2022.

Kurun Yhtenäiskoulussa on jo tehty ja edelleen jatketaan monia sisäilman laatuun vaikuttavia korjauksia ja tiivistyksiä. Lisäksi kouluun on asennettu tilakohtaisia sisäilmanpuhdistimia ja ilmastointia on tehostettu. Tiloihin on tulossa sisäilman olosuhteita mittaavia antureita.

Tarvittavien ilmanpuhdistimien, korjausten ja olosuhdemittausten jälkeen toissijaisena vaihtoehtona on selvitetty paikallisten tilojen hyödyntämistä mahdollisina väliaikaisina väistötiloina, mikäli tilanne sitä edellyttää. Terveysviranomaiset eivät ole asettaneet koulun tiloja käyttökieltoon.

Kokonaan uuden yhtenäiskoulun toteuttaminen Kuruun on huomioitu kaupunginhallituksen talousarvioehdotuksessa, josta kaupunginvaltuusto päättää 14.11.2022. Uusi koulu on ehdotuksessa ajoitettu vuosiin 2024-2025.

Sisäilmaongelmien käsittelyn prosessikuvauksen (tekninen lautakunta 16.3.2022) mukaisessa moniammatillisessa työryhmässä on edustus Kurun Yhtenäiskoululta, työsuojelusta, työterveyshuollosta, kouluterveydenhuollosta, ympäristöterveystarkastuksesta sekä kaupungin toimitilojen vastuualueelta.

Kuntotutkimuksen ja korjaussuunnitelman laatija on A-Insinöörit Oy.

Kurun Yhtenäiskoulussa on vuosiluokkien 1-9 oppilaita noin 180.

Lisätietoja:

  • Opetuksen järjestämisen osalta: sivistysjohtaja Matti Hursti, p. 050 680 67
  • Teknisten toimenpiteiden osalta: vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä, p. 050 554 2872
  • Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi