Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lämmitysremonttiin on edelleen tarjolla avustusta ELY-keskukselta

Omakoti- ja paritaloasujat ovat vaihtaneet viime vuosina innokkaasti öljy- ja maakaasulämmitysjärjestelmiään muun muassa ilma-vesilämpö- ja maakaasulämmitysjärjestelmiään muun muassa ilma-vesilämpö- ja maalämpöpumppuihin sekä kaukolämpöön.

Remontteihin on hakenut pelkästään ELY-keskuksesta avustusta yli 28 500 öljylämmityksen vaihtajaa ja miltei 1 000 maakaasulämmityksenkin vaihtajaa. Lämmitysremontteihin on tarjolla myös vaihtoehtoisia tukimuotoja, kuten ARAn energia-avustusta tai korotettua kotitalousvähennystä verotuksessa. 

ELY-keskuksen 2 500 ja 4 000 euron avustuksia riittää vielä noin 11 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle. Hakemukset myös käsitellään tällä hetkellä nopeasti, noin kahdessa kuukaudessa. Erityisesti sähköinen hakeminen on vaivatonta.

– Nyt on vielä hyvät mahdollisuudet vaihtaa lämmitysjärjestelmää ennen seuraavaa lämmityskautta ja saada siihen myös avustusta. Hakemuksen käsittely on nopeaa, kun mukana on kaikki tarvittavat liitteet, kertoo erityisasiantuntija Sabina Mäki elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. 

Öljylämmityksen vaihtaja, lue lisää: 

Maakaasulämmityksen vaihtaja, lue lisää:

Pidempi tiedote on julkaistu ELY-keskuksen sivuilla 20.6.2023.