Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lasten Pirkkaset – lastenkulttuurikuukausi valloittaa Pirkanmaata

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Kuukautta vietetään 1.–29.2. Vuoden 2024 teema ”Lasten Pirkkaset – Kivaa kirjaimilla” kannustaa sekä lapsia että aikuisia leikkikään sanoilla ja keksimään tarinoita ja eläytymään satujen maailmaan. Nyt on hyvä aika käyttää mielikuvitusta ja hypätä mukaan lukuiloon! Inspiraatio vuoden teemaan tuli Kirsi Kunnas 100 -juhlavuodesta, jonka ohjelmistossa Pirkkaset on myös mukana.

Pirkkasten kiertävä esiintyjä Improvisaatioteatteri Snorkkeli viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Ylöjärvellä Snorkkeli esiintyy Kurun kirjastossa tiistaina 20.2. klo 15 ja Leija-kirjastossa torstaina 22.2. klo 15. TosiSatu on yllätyksellinen lastenteatteriesitys, joka leikittelee sanoilla ja kirjaimilla ja jossa tarinasta ja sen juonenkäänteistä päättävät lapset. Esityksen kesto on 30 min ja esitykseen on vapaa pääsy. Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille.

Lasten Pirkkasia suunnittelee ja kehittää Pirkkaset-työryhmä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista, ja jota koordinoi Tampereen kaupunki.

Tutustu Lasten Pirkkaset 2024 -ohjelmaan koko Pirkanmaan alueella