Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Latujen ja luistinratojen kunnossapitotiedot näkyvät nyt kartalla

Ylöjärven kaupunki on julkaissut uuden karttasovelluksen, joka tiedottaa latujen, luistinratojen ja kaukaloiden kunnossapidosta. Karttalinkki talviliikuntapaikkojen kuntotietoihin löytyy kaupungin kotisivuilta osoitteesta www.ylojarvi.fi/liikunta

– Tällaista palvelua on toivottu todella paljon. Liikkujat kaipaavat ajankohtaista tietoa liikuntapaikkojen kunnossapidosta etenkin talviaikaan, kertoo kaupungin urheilu- ja ulkoilualueista vastaava työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää

Kaupungilla oli aiemmin käytössään vastaavantyyppinen sovellus, mutta siitä luovuttiin toistuvien teknisten ongelmien takia. Nykyinen sovellus toimii hieman eri periaatteella ja perustuu kunnossapidon henkilökunnan omakohtaisiin päivityksiin ja huomioihin. 

Karttasovellus on sisällöltään laaja ja sinne on merkitty latujen ja luistinratojen lisäksi paljon muutakin, kuten esimerkiksi matonpesupaikkojen ja uimarantojen sijainnit koko Ylöjärven alueella. Sovelluksesta löytyy karttatasokuvake, jonka kautta voi valita, mitä kohteita tarkastelee. 

– Lähdimme liikkeelle talviliikuntapaikoilla, mutta tavoitteena on alkaa hyödyntää sovellusta ympäri vuoden, toteaa työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää. 

Karttasovellus on toteutettu kaupungin yleisten alueiden kunnossapidon sekä paikkatietoasiantuntijoiden yhteistyönä. Keskeisinä asiantuntijoina toimivat paikkatietoinsinööri Joonas Nieminen ja maanmittausinsinööri Ville Laitinen

Näin katsot tietoja kartalta 

Suora karttalinkki on tässä: Ylöjärven liikunta- ja ulkoilukartta

Karttalinkki löytyy myös osoitteesta www.ylojarvi.fi/liikunta

Latujen, luistinratojen ja kaukaloiden kunnossapidon perustiedot näkyvät värikoodeina, mutta klikkaamalla kohdetta kartalla näet lisätietoja kohteista. Karttatasokuvakkeen kautta voit valita, mitä kohteita tarkastelet ja siten selkiyttää näkymää. 

Palautetta kartasta voi laittaa kaupungin palautelomakkeen kautta. Valitse aiheeksi ”Ulkoliikuntapaikat, leikkikentät, puistot”.

Osa talviliikuntapaikkojen tiedoista saattaa olla vielä puutteellisia. Ylläpito laajenee myöhemmin muihin kohteisiin.