Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lautakunta valitsi Kurun yhtenäiskoulun ja Siltatien päiväkodin urakoitsijat

Ylöjärven tekninen lautakunta valitsi urakoitsijan kahdelle isolle rakennushankkeelle kokouksessaan 5.6.2024. Hankkeet ovat Kurun yhtenäiskoulu ja Siltatien päiväkoti. Molempien kokonaisvastuu- eli kvr-urakoitsijaksi valittiin Lapti Oy. Hankkeet kilpailutettiin erikseen.

Kurun uuden yhtenäiskoulun rakentaminen alkaa syksyllä 2024. Tavoitteena on, että koulu valmistuu loppuvuodesta 2025. Vanha koulurakennus on purettu, ja koulu on toiminut väistötiloissa kevätlukukaudesta 2023 alkaen. Oppilaita on noin 180.

Koulun sivurakennuksen (”pajarakennuksen”) saneeraus hyväksyttiin optiona. Toisen option eli sosiaali- ja terveyspalveluiden tilojen toteutuksesta päätetään myöhemmin. Neuvottelut mahdollisista sote-tiloista ovat kesken Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa.

Kurun yhtenäiskoulun urakkasumma on noin 8,3 miljoonaa euroa. Pajarakennuksen saneerauksen kustannukset ovat lisäksi noin 186 000 euroa.

Siltatien uuden asuinalueen päiväkodin rakentaminen alkaa tämänhetkisen suunnitelman mukaan vuoden 2025 alussa. Päiväkoti valmistunee tästä noin vuoden päästä eli alkuvuonna 2026. Urakkasumma on noin 7,6 miljoonaa euroa. Siltatien päiväkotiin on tulossa tilat 160 lapselle.

Kurun yhtenäiskoulun kvr-urakoitsijan valinta

Siltatien päiväkodin kvr-urakoitsijan valinta

Kuva: Kurun yhtenäiskoulun tontti, josta vanha koulurakennus on purettu.