Hyppää sisältöön

Liikkuva ikäihminen

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut järjestää eläkeläisille erilaisia ohjattuja liikuntaryhmiä. Tarjolla on kausimaksullisia ryhmiä, kertamaksullisia avoimia liikuntaryhmiä sekä maksutonta vertaisohjattua liikuntatoimintaa ikäihmisille.

Tältä sivustolta löydät tietoa ryhmätarjonnasta sekä muista palveluista.

Tervetuloa tutustumaan!

Ilmoittautumisohjeisiin pääset tästä linkistä.

Vesijumppa on monipuolinen liikuntamuoto, tehokas ja nivel ystävällinen liikuntamuoto. Tunnilla nostetaan sykettä ja vahvistetaan lihaskuntoliikkeiden avulla monipuolisesti kehoa veden vastusta ja erilaisia välineitä hyödyntäen. Vesijumpat ohjataan uimahallin monitoimialtaan matalassa päädyssä. Sopii myös aloittelijoille. Vesijumppamaksun lisäksi tulee maksaa uimahallin sisäänpääsymaksu.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Vesijumppaan mukaan pääsee kertamaksulla 10 ensimmäistä maksamalla ohjausmaksun + sisäänpääsymaksun urheilutalon kassalle ennen ryhmän alkua. Uimahallin sisäänpääsyn kertamaksu katso uimahallin hinnasto + ohjausmaksu 3€ eläkeläinen / 4,5€ työikäinen. 

 • Ti klo 14.15–14.45 Urheilutalo, uimahallin monitoimiallas
 • Ti klo 15.00–15.30 Urheilutalo, uimahallin monitoimiallas
 • Ke klo 7.30–8.00 Urheilutalo, uimahallin monitoimiallas *
 • To klo 14.15-14.45 Urheilutalo, uimahallin monitoimiallas
 • Pe klo 14.15–14.45 Urheilutalo, uimahallin monitoimiallas


*Huom. Ke klo 7.30-8.00 vesijumppaan vain kausimaksulla.

Virtuaalivesijumppa

Virtuaalinen vesiliikuntapalvelu, Ylöjärven uimahallissa. Uimahallissa olevan näytön avulla pystyy treenaamaan tehokkaasti ja joustavasti altaassa juuri silloin kuin itselle parhaiten sopii. Sovellus sisältää monta erilaista ohjelmaa ja helppokäyttöisyyden vuoksi se sopii kaikenikäisille. Henkilökunta auttaa mielellään laitteen käytössä.

Valkokankaan ajastetut näytösajat uimahallin etusivulla 

Palvelu on maksuton/uimahallimaksulla.

Ilmoittautuminen ohjattu kiertoharjoittelu ryhmiin: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Ilmoittautuminen avoimet kuntosaliryhmät: kaikille avoimin ryhmiin ei ole erikseen ilmoittautumisaikaa, vaan mukaan
pääsee ilmoittautumalla ja maksamalla ohjausmaksun urheilutalon kassalle ennen ryhmän alkua. Hinta/kerta: Eläkeläiset/opisk./työttömät 3 €, Työikäiset 4,5 €.

Rauhallinen ohjattu kiertoharjoittelu kuntosalilla

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla rauhalliseen tahtiin. Tavoitteena on kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, -voimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnilla käytetään kuntosalilaitteita sekä vapaita liikkeitä. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn, yhden työkierroksen ja loppu venyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa suoritustekniikassa.

 • Ke klo 10.15–11.10 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • To klo 10.15–11.10 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • To klo 12.30–13.25 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • Pe klo 09.00–09.55 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • Pe klo 10.00–10.55 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)

Reipas ohjattu kiertoharjoittelu kuntosalilla

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla reippaassa tahdissa. Tavoitteena on kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, -voimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnilla käytetään kuntosalilaitteita sekä vapaita liikkeitä. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn, kaksi työkierrosta ja loppu venyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa suoritustekniikassa.

 • Ti klo 13.00-13.55 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • Ke klo 09.00-09.55 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)

Avoin ohjattu kiertoharjoittelu kuntosalilla

Kaikille avoimin ryhmiin ei ole erikseen ilmoittautumisaikaa, vaan mukaan
pääsee ilmoittautumalla ja maksamalla ohjausmaksun urheilutalon
kassalle ennen ryhmän alkua.Mukaan mahtuu 16 ensimmäistä.

Matalan kynnyksen kiertoharjoittelua kuntosalilla liikunnanohjaajan opastuksella.

 • Ma klo 15.00–15.55 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)
 • To klo 13.30–14.25 Urheilutalo, uimahallin kuntosali (yläkerta)

Ryhmäliikuntatunnit ovat suunnattu eläkkeellä oleville. Tunnit on jaoteltu kevyisiin (*) ja keskiraskaisiin (**) tunteihin. Mukaan pääsee ilmoittautumalla valitsemaansa jumpparyhmään. Ryhmiin valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Valitsethan ryhmän oman kuntotasosi mukaan.

Ilmoittautuminen ryhmäliikunta ryhmiin: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Ilmoittautuminen kaikille avoin lempeä kehohuolto: kaikille avoimin ryhmiin ei ole erikseen ilmoittautumisaikaa, vaan mukaan pääsee ilmoittautumalla ja maksamalla ohjausmaksun urheilutalon
kassalle ennen ryhmän alkua.Hinta/kerta: Eläkeläiset/opisk./työttömät 3 €, Työikäiset 4,5 €.

Kuntojumppa**

Kuntojumppa on suunnattu henkilöille, joiden toimintakyky on hyvä. Yksinkertainen, mutta tehokas jumppa, jonka tavoitteena on kehittää lihasvoimaa, tasapainoa, kehonhallintaa sekä nivelten liikkuvuutta. Tunti sisältää alkulämmittelyn, monipuolisen lihaskunto-osion ja loppuvenyttelyt. Tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä, kuten jättipalloa, kuminauhaa, painotankoja tai käsipainoja. Osallistumisen edellytyksenä on, että pystyy mennä lattiatasoon.

 • Ma 09.30-10.25 Urheilutalo,monitoimisali (yläkerta)
 • Ti 10.00-10.55 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)
 • Ti 11.00-11.55 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)
 • Ke 09.00-09.55 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)
 • Ke 10.15-11.10 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)

Kevennetty jumppa *

Kevennetty jumppa on suunnattu henkilöille, joiden toimintakyky on hieman heikentynyt ja esimerkiksi lattialle meneminen on haastavaa. Tavoitteena on kehittää lihasvoimaa, tasapainoa, kehonhallintaa sekä nivelten liikkuvuutta. Tunti sisältää helpon alkulämmittelyn, monipuolisen lihaskunto-osion sekä loppuvenyttelyt.Tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä, kuten kuminauhaa, käsipainoja, palloja tai tuoleja.

 • Ma 10.35-11.30 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)

Äijätreeni**

Äijätreeni on hyvän toimintakyvyn omaaville miehille suunnattu kuntoiluryhmä. Tarkoituksena on ylläpitää ja kohottaa kuntoa monipuolisesti eri liikuntamuotojen avulla. Äijätreeni sisältää mm. lihaskuntoharjoittelua, pelailua sekä liikkuvuus- ja venyttelyharjoituksia. Ryhmän sisältö suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa kauden alussa. Ryhmä kokoontuu Ylöjärven urheilutalon palloiluhallissa.

 • Ke klo 15.00-15.55 Urheilutalo, palloiluhalli

Ulkotreeniryhmä**

Ohjattua liikuntaa ulkoilmassa hyväkuntoisille. Tunnin tavoite on kehittää lihaskestävyyttä ja hengityselimistöä monipuolisesti. Tunnin sisältö muotoutuu ryhmän toiveiden mukaan. Kokoontumispaikat vaihtelevat sen mukaan missä päin Ylöjärven keskustaa liikunnanohjaus tapahtuu esim. Räikkä tai Teivo.Syys- ja kevätkauden aikana ryhmäläisille järjestetään UKK kävelytesti.HUOM! Ryhmä kokoontuu syyskaudella 7 kertaa 31.8-12.10.2023 ja kevätkaudella 7 kertaa 18.4-30.5.2024.

 • To klo 10.00-10.55 Vaihtuva paikka

Kaikille avoin lempeä kehonhuolto*

Lempeä kehonhuolto on rauhallinen kehoa huoltava tunti, jonka tavoitteena on liikkuvuus- ja venyttelyharjoitteiden myötä parantaa koko kehon hyvinvointi ja liikkuvuuta. Lempeän liikkeen avulla vähennetään lihasjäykkyyttä ja rentoutetaan lihaksia sekä parannetaan ryhtiä ja nivelten liikeratoja. Tunnilla voidaan käyttää erilaisia välineitä, kuten rullia, kuminauhoja, keppejä ja palloja. Osallistumisen edellytyksenä on, että pystyy menemään lattiatasoon. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä kertamaksun maksanutta.

 • Pe klo 13.00-13.55 Urheilutalo, monitoimisali (yläkerta)

Ilmoittautuminen ryhmiin: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Ohjattu kiertoharjoittelu kuntosalilla 

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla. Tavoitteena on kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, -voimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen on ohjattu kiertoharjoittelu ja loppuvenyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa suoritustekniikassa. Ryhmiin valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta 33 €/kausi eläkeläinen.

Kuru

 • To klo 09.30–10.30 Ohjattu kiertoharjoittelu. Eläkeläiset, Kurun urheilutalo

Viljakkala

 • Ti klo 09.30–10.30 Ohjattu kiertoharjoittelu. Eläkeläiset, Viljakkalan paloaseman kuntosali

Rauhallinen ohjattu kiertoharjoittelu kuntosalilla

Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla rauhalliseen tahtiin. Tavoitteena on kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, -voimaa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnilla käytetään kuntosalilaitteita sekä vapaita liikkeitä. Huomiota kiinnitetään siihen, että jokaisella on mahdollisuus siirtyä rauhallisesti ja turvallisesti laitteesta sekä liikkeestä toiseen.Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn ja loppu venyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja oikeassa suoritustekniikassa.Hinta 33 €/kausi eläkeläinen.

Kuru

 • To klo 10.45–11.45 Rauhallinen ohjattu kiertoharjoittelu. Eläkeläiset, Kurun urheilutalo

Viljakkala

 • Ti klo 11.00-12.00 Rauhallinen ohjattu kiertoharjoittelu. Eläkeläiset, Esperi hoivakoti Elokaari (Elokaarentie 3, 39310 Viljakkala)

Tuolijumppa

Viljakkalan/Kurun kirjastossa järjestettävää kevyttä jumppaa  pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä. Ryhmiin valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta 25 €/kausi.

Viljakkala

 • Ti 13.15-14.00 Tuolijumppa. Eläkeläiset, Viljakkalan kirjasto

Kuru

 • To 13.15-14.00 Tuolijumppa. Eläkeläiset, Kurun kirjasto.

Vertaisohjattu liikuntatoiminta on maksutonta, ikäihmisille suunnattua matalan kynnyksen toimintaa. Ryhmät ovat avoimia kaikille, eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Ohjaajina toimivat vapaaehtoiset, koulutetut vertaisohjaajat sekä ulkoiluystävät. Alta olevasta kalenterista löytyy tarkemmat tiedot ja aikataulut. Tervetuloa! 

 vertaisohjatun toiminnan lukujärjestys 2023

● Ma klo 15.00-16.00 Mutalan koulun liikuntasali. Helppoa ja kevyttä liikuntaa. Sopii hyvin aloittelijoille tai vähän liikkuville (28.8.2023 alkaen).

● Ma klo 15.30-16.30 Metsäkylän koulun kuntosali. Tutustutaan kuntosalilaitteisiin ja niillä harjoitteluun (28.8.2023 alkaen).

● Ma klo 17.15-18.15 OnniMannin päiväkodin liikuntasali. Helppoa ja kevyttä liikuntaa. Sopii hyvin aloittelijoille tai vähän liikkuville (28.8.2023 alkaen).

● Ti klo 10.00 Kurun lähitorin tuolijumppa (5.9.2023 alkaen).

● Ti klo 10.00 Soppeensydämen kävelyryhmä. Yhteislähtö Lähitorin edestä. Rauhallinen kävelytahti (5.9.2023 alkaen).

● Ti klo 12.00 Tiurankammarin tuolijumppa (5.9.2023 alkaen).

● Ke klo 10.30 Tähkäpäät-kerhon tuolijumppa (20.9.2023 alkaen, aina parillisten viikkojen keskiviikot).

● Ke klo 14.15 Siivikkalan tuolijumppa (13.9.2023 alkaen).

● To klo 13.00 Tiuravuoren kävelyryhmä. Yhteislähtö Tiuravuoren palvelukeskuksen edestä. Rauhallinen kävelytahti (10.8.2023 alkaen).

● To klo 13.00 Lähitorin tuolijumppa (7.9.2023 alkaen).

● To klo 14.00-16.00 Boccia-kerho, Urheilutalon monitoimisali. Helppoa ja hauskaa pelaamista. Sääntöjä ei tarvitse osata etukäteen (7.9.2023 alkaen).

● To klo 15.30-16.30 Metsäkylän koulun kuntosali. Tutustutaan kuntosalilaitteisiin ja niillä harjoitteluun (31.8.2023 alkaen).

Ilmoittautuminen: Kevään 2024 kurssille 9.1.2024 alkaen. Kurssille ilmoittaudutaan suoraan liikuntaneuvojalle puh. 044 486 0673.

Matalan kynnyksen ryhmä terveytensä kannalta liian vähän liikkuville senioreille. Tavoitteena on kannustaa lisäämään omatoimista liikkumista ja terveyttä edistäviä elämäntapoja. Ryhmässä keskustellaan, jaetaan tietoa ja liikutaan yhdessä. Kurssi tarjoaa kannustusta, työkaluja muutokseen ja vertaistukea.

Liikuntaneuvonnan starttikurssi senioreille-ryhmä on osa liikuntaneuvontaa ja se on maksuton. Mukaan mahtuu 10 henkilöä.

 • Kurssin ajankohta 12.3.-14.5. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa kurssin aikana.
 • Ti klo 13.00-14.30 Urheilutalo, vaihtuvat kokoontumispaikat

Yhteystiedot

Pekkola Eerikki
Liikunnanohjaaja / Ryhmätoiminta
044 486 0671
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
koulutie 6
Kakkori Jonna
Liikunnanohjaaja / Ikiliikkuja -hanke
044 4860670
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Vigren Minna
Vastaava liikunnanohjaaja
050 523 2081
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Koulutie 6, 33470 Ylöjärvi
Urheilutalon ja uimahallin tilavaraukset.
Uimahalli- ja liikunnanohjauspalvelut.

Ohjauskausi 2023-2024:

Syyskausi 28.8. – 10.12.2023 
Kevätkausi 8.1.–21.4.2024 

Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2023 ja 9/2024). 

Sinustako ulkoiluystävä iäkkäälle tai vertaisohjaaja ikäihmisten liikuntaryhmään?

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä: liikunnanohjaaja Jonna Kakkori/ Ikiliikkuja-hanke 044 4860670.

Päivitetty: 2.11.2023