Hyppää sisältöön

Liikuntaa soveltaen

Ylöjärven liikuntapalvelut tarjoavat ohjattua liikuntatoimintaa myös sovelletusti. Tarjolla on ryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Tutustu tarjontaamme tällä sivulla ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat mukaan!

Ilmoittautumisohjeisiin pääset tästä linkistä.

Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Maanantai

 • Ma klo 9.30–10.30 Kevennetty kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 11.30–12.30 Muistiryhmä kuntosalilla. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 12.45–14.00 Liikuntarajoitteisten kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Tiistai

 • Ti klo 11.15–12.15 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Keskiviikko

 • Ke klo 8.15–8.45 Vesijumppa miehet. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 9.30–10.00 Vesijumppa naiset. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 10.30–11.00 Vesijumppa naiset. Kuntoutus- ja muistikeskus

Torstai

 • To klo 9.00–10.00 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • To klo 11.30–13.00 Tasapainoryhmä. Urheilutalo, uimahallin monitoimisali

Perjantai

 • Pe klo 14.00 Tuolijumppa. Kirjasto Leija. Maksuton, ei ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen aikuisten soveltavan liikunnan ryhmiin tapahtuu ke 18.8. klo 12.00 alkaen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa:
www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi tai paikan päällä Ylöjärven uimahallin/urheilutalon kahviossa 18.8. klo 12–15.

Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.

Ryhmäkuvaukset

Kevennetty kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Ryhmään otetaan henkilöitä, joiden toimintakyky on alentunut tai joille vamma tai sairaus aiheuttaa sellaisen liikuntarajoitteen, että hän ei voi osallistua esim. muihin senioriliikuntaryhmiin.

Muistiryhmä kuntosalilla
Tavoitteena ylläpitää liikunta- ja lihasvoimaharjoittelun
avulla muistia, peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu
henkilöille, joilla on alkavia muistisairauden oireita tai todettu muistisairaus.

Liikuntarajoitteisten kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät liikkumisen apuvälinettä.

Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka ovat täyttäneet 75-vuotta.

Kevennetty vesijumppa
Kevyesti sydän- ja verenkiertoelimistöä kuormittavaa ja nivelten liikkuvuutta lisäävää vesiliikuntaa. Sopii myös liikkumisen apuvälinettä käyttävälle.

Tasapainoryhmä
Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden tasapainokyky on heikentynyt,
itsenäinen liikkuminen vaikeutunut, kaatumisen pelko lisääntynyt tai joilla on ollut kaatumisia. Tavoitteena on kehittää tasapainokykyä siten, että arjen liikkuminen ja turvallisesti eläminen sujuisi varmemmin.

Tuolijumppa
Kevyt jumppa pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä. Soveltuu liikkumisen apuvälinettä käyttäville ja henkilöille, joiden liikuntakyky on heikentynyt.

Työttömien ja työkyvyttömien kuntosali
Kuntosalivuoro työttömille ja työkyvyttömille. Monipuolista lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla. Tavoitteena on kehittää koko kehon lihaskestävyyttä, -voimaa ja nivelten liikkuvuutta. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen on ohjattu kiertoharjoittelu
ja loppuvenyttelyt. Ohjaaja opastaa laitteiden käytössä ja
oikeassa suoritustekniikassa.

Ryhmissä koetaan iloisia hetkiä omalla tyylillä!
Lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen on tarjolla ryhmäliikuntaa eri muodossa. Yleistavoitteena ryhmissä on motoristen ja liikunnallisten valmiuksien kehittäminen ja sosiaalinen kanssakäyminen mukavan liikunnan parissa.

Ylöjärveläisille perheille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta yksilöllistä liikuntaneuvontaa. Neuvontaan voi hakeutua myös, mikäli jokin laji kiinnostaa, mutta kaipaatte
erityisliikunnanohjaajan apua sopivan ryhmän löytämiseen ja
ryhmässä aloittamiseen.

Ilmoittautuminen Lasten ja nuorten ryhmiin tapahtuu ke 18. 8. klo 12.00 alkaen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi tai soittamalla hakuaikana Lasten ja nuorten liikunnanohjaajalle, p. 050 365 2341

Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Maanantai

 • 14.45–15.30 Sporttis. Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli

Tiistai

 • 17.00–17.45 Perhesporttis. Ylöjärven urheilutalo, palloiluhalli.

Keskiviikko

 • 15.00–15.45 Sporttis. Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli
 • 16.30–17.15 Uinnin alkeisryhmä/perheryhmä 8 kertaa (1.9.-20.10.2021 ja 27.10.-15.12.2021). Ylöjärven uimahalli, lasten opetusallas.
 • 17.15–18.00 Uinnin alkeisjatkoryhmä 8 kertaa (1.9.-20.10.2021 ja 27.10.-15.12.2021). Ylöjärven uimahalli, monitoimiallas.

Perjantai

 • 9.00–9.45 Taaperotemppu, erityislapset (3.8-10.12.2021) Ylöjärven Urheilutalo, monitoimisali
 • 15.00–16.00 Erityisnuorten treeniryhmä. Ylöjärven uimahalli,
  kuntosali ja palloiluhalli.
   

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!


Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.


Ryhmäkuvaukset:

Sporttis

Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille erityistä tukea tarvitseville
lapsille ja nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien ja leikkien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä pidetään hauskaa yhdessä.

Erityisnuorten treeniryhmä

Tarkoitettu yli 12-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä treenaillaan yhdessä. Treeniryhmässä pääset kokeilemaan eri lajeja sekä kuntosaliharjoittelua.


Uinnin alkeisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille, erityistä tukea tarvitseville
lapsille. Ryhmä soveltuu aroille tai uimataidottomille lapsille, jotka eivät sukella. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintien alkeita. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0–65 cm.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti sekä henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä.


Uinnin alkeisjatkoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille, uimataidottomille, mutta vesirohkeille erityistä tukea tarvitseville lapsille. Lapsi uskaltaa ryhmään tullessaan jo kastautua pinnan alle ja liikkua rohkeasti
vedessä, mutta ei osaa vielä uida yhtäjaksoisesti 10 metriä.
Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti että henkilökohtaisesti
jokaista, kiertäen ryhmässä. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisjatko uintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.
Opetus tapahtuu joko lasten altaassa,  jossa  veden  lämpötila  on  noin  +32  astetta  tai  ryhmäläisten  taitojen ja toiveiden mukaan isommassa altaassa. Lasten altaan syvyys on noin 0–65 cm.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa omaperheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. 

Perhesporttis
Perhesporttis on avoin ja maksuton liikuntavuoro perheille. Perhesporttiksessa saat yhdessä perheen kanssa temppuilla temppuradoilla ja tutustua eri välineisiin oman kiinnostuksen mukaan. Paikalla on liikunnanohjaaja, joka opastaa toimintaa, auttaa tutustumaan eri liikuntavälineisiin ja jolta voi tiedostella Ylöjärven kaupungin liikuntaharrastuksista.

Suunnattu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille. Perhesporttiksessa liikutaan vanhemman vastuulla

Taaperotemppu (erityislapset)

Taaperotemppu on avoin ja maksuton, alle kouluikäisen erityislapsen lapsen ja huoltajan yhteinen mukava liikuntahetki.

Hyvässä hengessä ja rennossa ilmapiirissä kaikille vauvoista leikki-ikäisiin tarjotaan sopivaa tekemistä. Aikuiset aktivoivat itseään sekä lapsia kunkin oman tason ja päivän fiiliksen mukaan! Ohjaaja leikittää, opettaa sekä antaa vinkkejä ja variaatioita eri ikäisten tehtäväksi aktiviteeteille.

Liikuntavälineisiin tutustumista, temppuratoja, leikkiloruja ja musiikkileikkejä. Aluksi yhteistä leikitystä myös aikuisia osallistaen, vapaampaa temppuilua ja välineisiin tutustumista, lopuksi rentoutumista ja rauhoittavaa tekemistä. Mukaan voi tulla vanhemman lisäksi vaikkapa perhepäivähoitajan tai isovanhemman kanssa!

Yhteystiedot

Heikkinen Elisa
Aikuisten erityisryhmien liikunnanohjaaja
050-593 6621
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Ohjauskausi 2021-2022

Syyskausi 30.8.– 12.12.2021
Kevätkausi 10.1.– 24.4.2022

Syyskauden 2021 aikuisten soveltavan liikunnan ryhmät -50% 25.10 alkaen. Tiedustele vapaita paikkoja erityisliikunnanohjaajilta (kts. yltä) tai uimahallin kassalta. 

Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2021 ja 9/2022).
Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Päivitetty: 11.10.2021