Hyppää sisältöön

Liikuntaa soveltaen

Ylöjärven liikuntapalvelut tarjoaa ohjattua liikuntatoimintaa myös sovelletusti. Tarjolla on ryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Tutustu tarjontaamme tällä sivulla ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat mukaan!

Ilmoittautumisohjeisiin pääset tästä linkistä.

Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Maanantai

 • Ma klo 9.00–10.00 Kevennetty kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 10.00–11.00 Muistiryhmä kuntosalilla. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 11.45–13.00 Liikuntarajoitteisten kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Tiistai

 • Ti klo 11.15–12.15 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Keskiviikko

 • Ke klo 8.30–9.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 9.30–10.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 10.30–11.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus

Torstai

 • To klo 9.00–10.00 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • To klo 11.30–12.45 Tasapainoryhmä. Urheilutalo, uimahallin monitoimisali

Perjantai

 • Pe klo 12.00-13.00 Kuntoutuksen jatkoryhmä. Urheilutalo, uimahallin kuntosali.
 • Pe klo 14.00-14.45 Tuolijumppa. Kirjasto Leija. Maksuton, ei ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen aikuisten soveltavan liikunnan ryhmiin tapahtuu ke 17.8.2022 klo 12.00 alkaen ensisijaisesti sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi
tai paikan päällä Ylöjärven uimahallin/urheilutalon kahviossa 17.8.2022 klo 12–15.

Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.

Ryhmäkuvaukset

Kevennetty kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Ryhmään otetaan henkilöitä, joiden toimintakyky on alentunut tai joille vamma tai sairaus aiheuttaa sellaisen liikuntarajoitteen, että hän ei voi osallistua esim. muihin senioriliikuntaryhmiin.

Muistiryhmä kuntosalilla
Tavoitteena ylläpitää liikunta- ja lihasvoimaharjoittelun avulla muistia, peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, joilla on alkavia muistisairauden oireita tai todettu muistisairaus.

Liikuntarajoitteisten kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät liikkumisen apuvälinettä.

Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka ovat täyttäneet 75-vuotta.

Kevennetty vesijumppa
Kevyesti sydän- ja verenkiertoelimistöä kuormittavaa ja nivelten liikkuvuutta lisäävää vesiliikuntaa. Sopii myös liikkumisen apuvälinettä käyttävälle.

Tasapainoryhmä
Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden tasapainokyky on heikentynyt,
itsenäinen liikkuminen vaikeutunut, kaatumisen pelko lisääntynyt tai joilla on ollut kaatumisia. Tavoitteena on kehittää tasapainokykyä siten, että arjen liikkuminen ja turvallisesti eläminen sujuisi varmemmin.

Kuntoutuksen jatkoryhmä

Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Soveltuu liikkumisen apuvälinettä käyttäville sekä henkilöille, joiden liikuntakyky on heikentynyt ja itsenäinen liikkuminen vaikeutunut.

Tuolijumppa
Kevyt jumppa pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä. Soveltuu liikkumisen apuvälinettä käyttäville ja henkilöille, joiden liikuntakyky on heikentynyt.

Ryhmissä koetaan iloisia hetkiä omalla tyylillä!
Lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen on tarjolla ryhmäliikuntaa eri muodossa. Yleistavoitteena ryhmissä on motoristen ja liikunnallisten valmiuksien kehittäminen ja sosiaalinen kanssakäyminen mukavan liikunnan parissa.

Ylöjärveläisille perheille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta yksilöllistä liikuntaneuvontaa. Neuvontaan voi hakeutua myös, mikäli jokin laji kiinnostaa, mutta kaipaatte
erityisliikunnanohjaajan apua sopivan ryhmän löytämiseen ja
ryhmässä aloittamiseen.

Ilmoittautuminen perherymään, harrasteryhmään ja parakilpauintiryhmään 23.5.2022.
Uimakoulut - Etusivu | TaTU Tampere

Ilmoittautuminen uinnin alkeis- ja jatkoryhmiin 17.8.2022 klo 12 alkaen:
Kuntapalvelut - Lasten soveltava liikunta

Ilmoittautuminen muihin lasten ja nuorten syksyn ryhmiin alkaa 17.8.2022 klo 12.00:
Kuntapalvelut - Lasten soveltava liikunta

tai soittamalla hakuaikana Lasten ja nuorten liikunnanohjaajalle, p. 050 365 2341

Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Maanantai

 • 15.00–15.45 Sporttis 8-12 v. Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli

Tiistai

 • 16.45-17.30 Uinnin harrasteryhmä. Ylöjärven uimahalli.

Keskiviikko

 • 15.00–15.45 Sporttis 8-12 v.. Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli
 • 16.30–17.15 Uinnin alkeisryhmä/perheryhmä 8 kertaa (ryhmä 1: 31.8.-19.10. & ryhmä 2: 26.10.-14.12.). Ylöjärven uimahalli, lasten opetusallas.
 • 17.15–18.00 Uinnin alkeisjatkoryhmä 8 kertaa. (ryhmä 1: 31.8.-19.10. & ryhmä 2: 26.10.-14.12.). Ylöjärven uimahalli, monitoimiallas.
 • 19.00-20.00 Parakilpauintiryhmä, Pyynikin uimahalli

Perjantai

 • 14.30–15.15 Treeniryhmä yli 12-v, Ylöjärven Urheilutalo, palloiluhalli

Lauantai

 •   9.00–9.45 Erityisuinnin Perheryhmä. Ylöjärven uimahalli.
 •   9.45–10.45 Parakilpauintiryhmä. Ylöjärven uimahalli.

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!


Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.


Ryhmäkuvaukset:

Sporttis

Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille 8-12vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien ja leikkien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä pidetään hauskaa yhdessä.

Erityisnuorten treeniryhmä

Tarkoitettu yli 12 v erityistä tukea tarvitseville nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä treenaillaan yhdessä. Treeniryhmässä pääset kokeilemaan eri lajeja sekä kuntosaliharjoittelua.

Uinnin alkeisryhmä

Uinnin alkeisryhmä Ryhmä on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille. Ryhmä soveltuu aroille tai uimataidottomille lapsille, jotka eivät sukella. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintien alkeita.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti sekä henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0–65 cm.

Uinnin alkeisjatkoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille, mutta vesirohkeille erityistä tukea tarvitseville lapsille. Lapsi uskaltaa ryhmään tullessaan jo kastautua pinnan alle ja liikkua rohkeasti vedessä, mutta ei osaa vielä uida yhtäjaksoisesti 10 metriä.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti että henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisjatko uintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan. Opetus tapahtuu lasten altaassa sekä monitoimialtaassa (easy swim liivit halukkaille/tarvitseville).

Erityisuinnin perheryhmä

Erityistä tukea tarvitseville lapsille suunnattu ryhmä. Ryhmä on hyvä jatkumo alkeisjatkoryhmälle. Ryhmä soveltuu lapsille, jotka uskaltavat jo sukeltaa. Ryhmät toteutetaan 25m altaassa yhdessä avustajan/ vanhemman kanssa.

Ryhmässä harjoitellaan eri lajien uintitekniikoita, hyppyjä, sukeltamista sekä taitoja vedessä. Ryhmä toteutetaan Ylöjärven uimahallissa.Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti että henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa (easy swim liivit halukkaille/tarvitseville).

Uinnin harrasteryhmä

Harrasteryhmän pääsyvaatimuksena on 25 metrin uimataito ja tunneilla harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita sekä vesitaitoja. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa/kuntoaltaassa.

Parakilpauintiryhmä

Parakilpauintiryhmän pääsyvaatimuksena on 200 metrin uimataito. Tunneilla harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita. Ryhmässä mahdollisuus osallistua paikallisiin uintikilpailuihin. Harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa/kuntoaltaassa.

Yhteystiedot

Hankola Irina
Aikuisten erityisryhmien liikunnanohjaaja
050-593 6621
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Ohjauskausi 2022-2023

Syyskausi 29.8.– 11.12.2022
Kevätkausi 9.1.– 23.4.2023

Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2022 ja 9/2023).

Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Päivitetty: 23.8.2022