Hyppää sisältöön

Liikuntaa soveltaen

Ylöjärven liikuntapalvelut tarjoaa ohjattua liikuntatoimintaa myös sovelletusti. Tarjolla on ryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Tutustu tarjontaamme tällä sivulla ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat mukaan!

Ilmoittautumisohjeisiin pääset tästä linkistä.

Ohjauskauden aikana vapaita paikkoja voi tiedustella sekä  seurayhteistyötä voi kysellä: 

Aikuisten soveltava liikunta: 

Irina Hankola

etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi / 050 593 6621

Lasten, nuorten ja perheiden soveltava liikunta:

Riikka Tuominen

etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi / 050 365 2341

Soveltavat liikuntaryhmät on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat iän, pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä.

Tiloissa esteettömyys huomioitu.Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä: irina.hankola@ylojarvi.fi / 050 593 6621

Maanantai

 • Ma klo 9.00–10.00 Kevennetty kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 10.00–11.00 Muistiryhmä kuntosalilla. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • Ma klo 11.45–13.00 Liikuntarajoitteisten kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Tiistai

 • Ti klo 11.15–12.15 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali

Keskiviikko

 • Ke klo 8.30–9.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 9.30–10.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus
 • Ke klo 10.30–11.00 Vesijumppa. Kuntoutus- ja muistikeskus

Torstai

 • To klo 9.00–10.00 Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali. Urheilutalo, uimahallin kuntosali
 • To klo 11.30–12.45 Tasapainoryhmä. Urheilutalo, uimahallin monitoimisali

Perjantai

Ilmoittautuminen kevään aikuisten soveltavan liikunnan ryhmiin tapahtuu  08.12.2022 klo 12.00 alkaen ensisijaisesti sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi
tai irina.hankola@ylojarvi.fi / 050 593 6621

Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.

Ryhmäkuvaukset

Kevennetty kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Ryhmään otetaan henkilöitä, joiden toimintakyky on alentunut tai joille vamma tai sairaus aiheuttaa sellaisen liikuntarajoitteen, että hän ei voi osallistua esim. muihin senioriliikuntaryhmiin.

Muistiryhmä kuntosalilla
Tavoitteena ylläpitää liikunta- ja lihasvoimaharjoittelun avulla muistia, peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, joilla on alkavia muistisairauden oireita tai todettu muistisairaus.

Liikuntarajoitteisten kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät liikkumisen apuvälinettä.

Voimaa vanhuuteen +75 kuntosali
Tavoitteena ylläpitää lihasvoimaharjoittelun avulla peruskuntoa ja toimintakykyä. Tarkoitettu henkilöille, jotka ovat täyttäneet 75-vuotta.

Kevennetty vesijumppa
Kevyesti sydän- ja verenkiertoelimistöä kuormittavaa ja nivelten liikkuvuutta lisäävää vesiliikuntaa. Sopii myös liikkumisen apuvälinettä käyttävälle.

Tasapainoryhmä
Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden tasapainokyky on heikentynyt,
itsenäinen liikkuminen vaikeutunut, kaatumisen pelko lisääntynyt tai joilla on ollut kaatumisia. Tavoitteena on kehittää tasapainokykyä siten, että arjen liikkuminen ja turvallisesti eläminen sujuisi varmemmin. 

Tuolijumppa
Kevyt jumppa pääsääntöisesti tuolilla istuen. Sisältää liikkuvuus, lihaskunto- ja tasapainoliikkeitä. Soveltuu liikkumisen apuvälinettä käyttäville ja henkilöille, joiden liikuntakyky on heikentynyt.

Ryhmissä koetaan iloisia hetkiä omalla tyylillä!
Lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen on tarjolla ryhmäliikuntaa eri muodossa. Yleistavoitteena ryhmissä on motoristen ja liikunnallisten valmiuksien kehittäminen ja sosiaalinen kanssakäyminen mukavan liikunnan parissa.

Ylöjärveläisille perheille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta yksilöllistä liikuntaneuvontaa. Neuvontaan voi hakeutua myös, mikäli jokin laji kiinnostaa, mutta kaipaatte
erityisliikunnanohjaajan apua sopivan ryhmän löytämiseen ja
ryhmässä aloittamiseen.

Tiloissa esteettömyys huomioitu.Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä: 050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

 

Harraste ja parakilpauintiryhmä toteutetaan yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere kanssa. Harrasteryhmä ja parakilpauintiryhmä :Voit kysellä vapaita paikkoja: henna.salmi@tatu.fi /
puh. 045 602 5330. Lisätietoja:
Uimakoulut - Etusivu | TaTU Tampere

Ilmoittautuminen uinnin alkeis- ja jatkoryhmiin 28.11.2022 klo 12 alkaen:
Kuntapalvelut - Lasten soveltava liikunta

Muut erityislasten ja -nuorten ryhmät :Voit kysellä vapaita paikkoja: riikka.tuominen@ylojarvi.fi / 050 365 2341.

Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Maanantai

 • 15.00–15.45 Sporttis 8-12 v. Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli.  Esteetön tila.

Tiistai

 • 16.45-17.30 Uinnin harrasteryhmä. Ylöjärven uimahalli. Esteetön tila. Yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere.

Keskiviikko

 • 15.00–15.45 Sporttis 8-12 v.Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli.  Esteetön tila.
 • 16.30–17.15 Uinnin alkeisryhmä/perheryhmä 8 kertaa (ryhmä 1:  11.1.2023 - 1.3.2023. & ryhmä 2: 8.3.2023 - 26.4.2023.). Ylöjärven uimahalli, lasten opetusallas.  Esteetön tila.
 • 17.15–18.00 Uinnin alkeisjatkoryhmä 8 kertaa. (ryhmä 1:  11.1.2023 - 1.3.2023 & ryhmä 2: 8.3.2023 - 26.4.2023.). Ylöjärven uimahalli, monitoimiallas. Esteetön tila.
 • 19.00-20.00 Parakilpauintiryhmä, Pyynikin uimahalli. Yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere.

Perjantai

 • 14.30–15.15 Treeniryhmä yli 12-v, Ylöjärven Urheilutalo, palloiluhalli.  Esteetön tila.

Lauantai

 •   9.45–10.45 Parakilpauintiryhmä. Ylöjärven uimahalli.  Esteetön tila. Yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere.

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!


Ryhmien hinnat pääset katsomaan ohjaustoiminnan hinnastosta.


Ryhmäkuvaukset:

Erityisryhmät on tarkoitettu :

Henkilöille, jotka tarvitsevat pitkäaikaissairauden, vamman tai muun toimintarajoitteisuuden vuoksi erityishuomiota tai tukea liikuntaryhmissä. Ryhmät sopii esimerkiksi lapsille, joilla on tarkkaavaisuusongelmia, oppimisvaikeuksia, motorisia oppimisen vaikeuksia, viivettä motorisessa kehityksessä, kehitysvamma tai muita vammoja, autismin kirjon oireita tai haasteita toimia ryhmässä.

Sporttis

Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille 8-12vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien ja leikkien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä pidetään hauskaa yhdessä. 

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fiErityisnuorten treeniryhmä

Tarkoitettu yli 12 v erityistä tukea tarvitseville nuorille. Ryhmässä liikutaan monipuolisesti liikunnallisten pelien parissa, tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja välineisiin sekä treenaillaan yhdessä. Treeniryhmässä pääset kokeilemaan eri lajeja sekä kuntosaliharjoittelua.

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Uinnin alkeisryhmä

Uinnin alkeisryhmä Ryhmä on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille. Ryhmä soveltuu aroille tai uimataidottomille lapsille, jotka eivät sukella. Ryhmässä harjoitellaan alkeisuintien alkeita.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti sekä henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0–65 cm.

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Uinnin alkeisjatkoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille, mutta vesirohkeille erityistä tukea tarvitseville lapsille. Lapsi uskaltaa ryhmään tullessaan jo kastautua pinnan alle ja liikkua rohkeasti vedessä, mutta ei osaa vielä uida yhtäjaksoisesti 10 metriä.

Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen puku- ja pesutiloissa. Erityisuimaopettaja ohjaa sekä yhteisesti että henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisjatko uintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan. Opetus tapahtuu lasten altaassa sekä monitoimialtaassa (easy swim liivit halukkaille/tarvitseville).

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Uinnin harrasteryhmä

Harrasteryhmän pääsyvaatimuksena on 25 metrin uimataito ja tunneilla harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita sekä vesitaitoja. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa/kuntoaltaassa.

Harraste ja parakilpauintiryhmä toteutetaan yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere kanssa.

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Parakilpauintiryhmä

Parakilpauintiryhmän pääsyvaatimuksena on 200 metrin uimataito. Tunneilla harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita. Ryhmässä mahdollisuus osallistua paikallisiin uintikilpailuihin. Harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa/kuntoaltaassa.

Harraste ja parakilpauintiryhmä toteutetaan yhteistyössä uimaseura Tatu Tampere kanssa.

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Perheliikunta vuorot ovat avoimia ja maksuttomia. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Avoimet perhevuorot ovat toiminnassa:

Syyskausi 29.8.– 11.12.2022
Kevätkausi 9.1.– 23.4.2023

Avoimet perhevuorot ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2022 ja 9/2023) sekä syys- ja kevätkauden ulkopuolle. Avoimia vuoroja ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Tiistai

 • 17.00–17.45 Kaikille avoin ja esteetön Perhesporttis KESKUSTA. Ylöjärven urheilutalo, palloiluhalli. Esteetön tila.Ei järjestetä 14.02.23.

Keskiviikko

 • 17.00–19.00 Perhesporttis MUTALA . Mutalan koulun liikuntasali.Yhteistyössä Mutalan asukasyhdistyksen kanssa.

Torstai

 • 9.00–9.45 Kaikille avoin ja esteetön Taaperotemppu. Ylöjärven Urheilutalo, monitoimisali. Esteetön tila.Ei järjestetä 16.02.23.

 • 17.30-19.00 Perhesport Viljakkala, Viljakkalan Vilske.Yhteistyössä vanhempainyhdistys Onnin ja  Ylöjärven MLL kanssa.

Perjantai

 • 9.00–9.45 Kaikille avoin ja esteetön Taaperotemppu. Ylöjärven Urheilutalo, monitoimisali. Esteetön tila. Huom! Ei järjestetä 07.04.23 ja 17.02.23.

Lauantai

 • 13.15-14.45 Perhesporttis KURU. Kurun urheilutalo. Yhteistyössä Kurun MLL kanssa.Kurun perhesporttis tauolla! EI toistaiseksi järjestetä!

Sunnuntai

 • 10.30-12.00 Perhesporttis SIIVIKKALA. Siivikkalan koulun liikuntasali. Huom! Esteetön tila (sisäänkulussa ei pyörätuoli ramppia, 3 porrasta). Ei järjestetä 09.04.23.Yhteistyössä Siivikkalan Nuoret RY kanssa.

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

HUOM ! Keskustan perheliikunta vuoroja ei järjestetä vko 7!

Ryhmäkuvaukset:


Perhesporttis KESKUSTA

-Kaikille avoin ja  esteetön 

Perhesporttis on  kaikille avoin ja maksuton liikuntavuoro perheille. Perhesporttiksessa saat yhdessä perheen kanssa temppuilla temppuradoilla ja tutustua eri välineisiin oman kiinnostuksen mukaan. Paikalla on liikunnanohjaaja, joka opastaa toimintaa, auttaa tutustumaan eri liikuntavälineisiin ja jolta voi tiedostella Ylöjärven kaupungin liikuntaharrastuksista.

Suunnattu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille. Toiminta on maksutonta.
Perhesporttiksessa liikutaan vanhemman vastuulla.

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Perhesporttis  SIIVIKKALA, MUTALA, KURU JA VILJAKKALA

Perhesporttis on avoin ja maksuton liikuntavuoro perheille. Perhesporttiksessa saat yhdessä perheen kanssa rakentaa temppuratoja, pelailla ja tutustua eri välineisiin oman kiinnostuksen mukaan.

Suunnattu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille. Toiminta on maksutonta. EI ennakko ilmoittautumisia.
Perhesporttiksessa liikutaan vanhemman vastuulla.

Huom! Ovet avataan aina perheliikunta vuoron alkaessa koululla, olethan vuoron alkaessa paikalla, niin pääset mukaan liikkumaan! Ovet eivät ole auki koko liikuntavuoron aikana.

Perhesporttis 

SIIVIKKALA yhteistyössä Siivikkalan Nuoret RY.

MUTALA yhteistyössä Mutalan asukasyhdistys.

KURU yhteistyössä Kurun MLL.

VILJAKKALA yhteistyössä vanhempainyhdistys päiväkotionnimanni  ja Ylöjärven MLL.

Taaperotemppu

-Kaikille avoin ja  esteetön 

Taaperotemppu on kaikille avoin ja maksuton, alle kouluikäisen lapsen ja huoltajan yhteinen mukava liikuntahetki. Hyvässä hengessä ja rennossa ilmapiirissä kaikille vauvoista leikki-ikäisiin tarjotaan sopivaa tekemistä. Aikuiset aktivoivat itseään sekä lapsia kunkin oman tason ja päivän fiiliksen mukaan! Ohjaaja leikittää, opettaa sekä antaa vinkkejä ja variaatioita eri ikäisten tehtäväksi aktiviteeteille. Liikuntavälineisiin tutustumista, temppuratoja, leikkiloruja ja musiikkileikkejä. Aluksi yhteistä leikitystä myös aikuisia osallistaen,vapaampaa temppuilua ja välineisiin tutustumista, lopuksi rentoutumista ja rauhoittavaa tekemistä.

Mukaan voi tulla vanhemman lisäksi vaikkapa perhepäivähoitajan tai isovanhemman kanssa!

Tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla kelaten tai muulla päivittäisessä käytössä olevalla liikkumisen apuvälineellä. Lisätietoja voit kysellä:

050 365 2341/riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Seurayhteistyötä voit kysellä: 

Aikuisten soveltava liikunta: 

Irina Hankola

irina.hankola@ylojarvi.fi / 050 593 6621

Lasten, nuorten ja perheiden soveltava liikunta:

Riikka Tuominen

riikka.tuominen@ylojarvi.fi / 050 365 2341

Erkkajooga
 

Ilmoittautuminen [Tampereen seudun työväenopisto]

 

Taekwon-Do
 

Ilmoittautuminen: Taekwon-Do Center (tkd-center.fi)

Verkkosivulta paralympia.fi löydät vinkkejä liikuntamuodoista ja niitä tarjoavista urheiluseuroista, sekä erilaisista liikunnan apuvälineistä. 

Voit tutustua lajeihin Lajit (paralympia.fi).

Löydä Oma seura .

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA opastaa ja neuvoo, tarjoaa kokeilu- ja vuokraustoimintaa sekä auttaa oman välineen hankinnassa jakamalla tietoa ja antamalla asiantuntijalausuntoja SOLIA (paralympia.fi).

SoveLi kokoaa yhteen soveltavaa liikuntaa edistäviä järjestöjä SoveLi ry.

Valtti-ohjelman kautta erityistä tukea tarvitsevalle lapsella ja nuorelle voidaan hakea oma Valtti-liikuntakaveri. Valtti on pääasiassa liikunta- ja kuntoutusalan opiskelija, joka suunnittelee ohjattavansa mieltymysten mukaan liikuntakokeilujakson. Tavoitteena on löytää oma harrastus. Hakuaika on keväisin ja kokeilut toteutetaan syksyllä. Linkki ValttiLinkki ulkoiselle sivulle-ohjelmaan

Yhteystiedot

Hankola Irina
Aikuisten erityisryhmien liikunnanohjaaja
050-593 6621
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Ohjauskausi 2022-2023

Syyskausi 29.8.– 11.12.2022
Kevätkausi 9.1.– 23.4.2023

Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2022 ja 9/2023).

Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Päivitetty: 30.1.2023