Hyppää sisältöön

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keino edistää asiakkaan hyvinvointia.

Se on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, kaikenikäisille ylöjärveläisille - myös lapsille ja perheille.

Neuvontaan voit tulla esimerkiksi silloin, kun liikuntamotivaatiosi on kadoksissa tai tarvitset apua elintapojen muuttamiseen. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Liikuntaneuvontatoiminnan tavoitteena on saada aikaan pysyviä elämäntapamuutoksia, siksi tavoitteetkin suunnataan pitkälle ajalle.

Voit tehdä täällä testin, soveltuisiko liikuntaneuvonta sinulle.

Katso video liikuntaneuvonnasta

Voit tutustua liikuntaneuvontaan oheisen mainosvideon avulla (YouTube). Klikkaa videoupotuksen nuolta tai tätä liikuntaneuvontavideon linkkiä (linkki vie kaupungin liikuntapalveluiden YouTube-kanavalle).

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Mainosvideo Ylöjärven kaupungin liikuntapalveluiden maksuttomasta liikuntaneuvonnasta.

Työikäisten ja eläkeläisten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvontaa on tarjolla Ylöjärven urheilutalolla tai liikuntaneuvojan kanssa sovitussa paikassa. Varaa aika etukäteen liikunnanohjaaja Leena Äikkäältä sähköpostitse etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi tai ottamalla yhteyttä p. 044 486 0673.

Täytä liikuntaneuvonnan esitietolomake tästä linkistä, niin sinuun otetaan yhteyttä.

Nuorten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa yli 13-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Toimintaa toteutetaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ohjattuna. Prosessiin kuuluvat mahdollisuus yksilö- ja pienryhmäharjoitteluun.

Liikuntaneuvonnassa laaditaan yhdessä ohjaajan kanssa henkilökohtainen liikuntasuunnitelma, jonka tavoitteena on lisätä nuoren arkiaktiivisuutta ja liikunnallista elämäntapaa.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

  • haluat löytää harrastuksen
  • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
  • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
  • sinulla on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Leena Äikkäältä sähköpostitse etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi tai ottamalla yhteyttä p. 044 486 0673.

Täytä liikuntaneuvonnan esitietolomake tästä linkistä, niin sinuun otetaan yhteyttä.

Lasten ja perheiden liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa lapsille ja perheille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Lapsille ja perheille suunnattu liikuntaneuvonta on yksilö- tai ryhmäneuvontaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Liikuntaneuvonnassa laaditaan liikuntasuunnitelma.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

  • haluat löytää perheelle yhteisen harrastuksen
  • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
  • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
  • lapsella/perheellä on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Leena Äikkäältä sähköpostitse etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi tai ottamalla yhteyttä p. 044 486 0673.

Liikkumisen ohjaaminen terveydenhuollossa

Terveydenhuollossa täysin liikkumattomille epäröijille (esiharkinta- ja tai harkintavaiheessa olevat) annetaan asiatietoa ja käytännön vinkkejä askelten lisäämiseksi (askelmittarin suosittelu).

Liikunnasta kiinnostuneille ja liikuntaa jo aloittaville voidaan antaa liikkumisen viikko-ohjelma liikuntaneuvonnan tietopankista ja varataan sähköisesti aika liikuntaneuvontaan.

Perehdy terveysliikuntasuosituksiin ja terveellisen ruokavalion kulmakiviin. Löydät vinkkejä parempaan hyvinvointiin perheille, ikääntyneille ja työikäisille.

Perheet

Mitä teidän perheen arkeenne kuuluu?

Testaa, mitkä ovat perheenne vahvuuksia liikunta-, uni- ja ruoka-asioissa ja mihin toivoisitte muutosta?

Ikääntyvät

 Työikäiset

Liikunnanohjaaja opastaa ja saat tukea ja vinkkejä terveytesi kannalta sopivasta liikunnasta ja kuulet erilaisista liikuntamahdollisuuksista. Soita tai jätä soittopyyntö arkisin klo 8-16 numeroon 044 486 0673.

Liikuntaneuvonta onnistuu myös etäyhteyden kautta. 

Kaupungin liikuntapalvelut tuottaa erilaisia liikuntavideoita, joita voit suorittaa kotona. Tee harjoitukset oman kuntosi ja tuntosi mukaan. 

Liikuntapalveluiden YouTube-kanavalta löydät useita erilaisia kotijumppia:

Vetreytysjumppaa
Keppijumppaa
Venyttelyä tuolilla
Sykkeenkohotus- ja lihaskuntojumppaa kehonpainolla
Tuoli- ja taukojumppaa

Yhteystiedot

Äikäs Leena
Liikuntaneuvoja / Liikunnanohjaaja
044 486 0673
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Liikkuen läpi vuoden

Ota talteen liikuntapalveluiden julkaisemat matalan kynnyksen monipuoliset liikuntaohjelmat. Valittavana 4 erilaista ohjelmaa tekniikkavideoineen ja opastuksineen.

Liikuntaneuvonnan ryhmät

Liikuntaneuvonnan Elämäntapamuutos-ryhmät työikäisille

Katso lisätietoja ryhmästä täältä.

Liikuntaneuvonnan starttikurssi senioreille + 65 v.

Katso lisätietoja ryhmästä täältä.

 

Päivitetty: 16.8.2023