Hyppää sisältöön

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keino edistää asiakkaan hyvinvointia.

Se on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, kaikenikäisille ylöjärveläisille - myös lapsille ja perheille.

Neuvontaan voit tulla esimerkiksi silloin kun liikuntamotivaatiosi on kadoksissa tai tarvitset apua elintapojen muuttamiseen. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Liikuntaneuvontatoiminnan tavoitteena on saada aikaan pysyviä elämäntapamuutoksia, siksi tavoitteetkin suunnataan pitkälle ajalle.

Työikäisten ja eläkeläisten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvontaa on tarjolla Ylöjärven urheilutalolla tai liikuntaneuvojan kanssa sovitussa paikassa. Varaa aika etukäteen liikunnanohjaaja Jaana Lammiselta sähköpostitse jaana.lamminen@ylojarvi.fi tai ottamalla yhteyttä p. 044 486 0673.

Nuorten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa yli 13-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Toimintaa toteutetaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ohjattuna. Prosessiin kuuluvat mahdollisuus yksilö- ja pienryhmä harjoitteluun.

Liikuntaneuvonnassa laaditaan yhdessä ohjaajan kanssa henkilökohtainen liikuntasuunnitelma, jonka tavoitteena on lisätä nuoren arkiaktiivisuutta ja liikunnallista elämäntapaa.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

  • haluat löytää harrastuksen
  • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
  • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
  • sinulla on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Riikka Tuomiselta: 050 365 2341 tai riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Lasten ja perheiden liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa lapsille ja perheille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Lapsille ja perheille suunnattu liikuntaneuvonta on yksilö- tai ryhmäneuvontaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Liikuntaneuvonnassa laaditaan liikuntasuunnitelma.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

  • haluat löytää perheelle yhteisen harrastuksen
  • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
  • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
  • lapsella/perheellä on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Riikka Tuomiselta: 050 365 2341 tai riikka.tuominen@ylojarvi.fi

Odottavien ja synnyttäneiden äitien liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvontaa odottaville ja synnyttäneille äideille antaa Virpi Peltomaa Ylöjärven keskustan neuvolassa, sekä Kurun ja Viljakkalan alueilla. Kysy lisää omalta neuvolan terveydenhoitajaltasi.

Virpi Peltomaa (Tampereen seudun työväenopisto)

virpi.peltomaa@tampere.fi

Liikkumisen ohjaaminen terveydenhuollossa

Terveydenhuollossa täysin liikkumattomille epäröijille (esiharkinta- ja tai harkintavaiheessa olevat) annetaan asiatietoa ja käytännön vinkkejä askelten lisäämiseksi -> askelmittarin suosittelu

Liikunnasta kiinnostuneille ja liikuntaa jo aloittaville voidaan antaa liikkumisen viikko-ohjelma liikuntaneuvonnan tietopankista ja varataan sähköisesti aika liikuntaneuvontaan

Yhteystiedot

Lamminen Jaana
Liikunnanohjaaja
044 4860673
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050-365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Päivitetty: 4.11.2020