Hyppää sisältöön

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on yksilöllisten tarpeiden, motivaation ja lähtötilanteen mukaan löytää keino edistää asiakkaan hyvinvointia.

Se on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, kaikenikäisille ylöjärveläisille - myös lapsille ja perheille.

Neuvontaan voit tulla esimerkiksi silloin, kun liikuntamotivaatiosi on kadoksissa tai tarvitset apua elintapojen muuttamiseen. Liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen, kertoo liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä.

Liikuntaneuvontatoiminnan tavoitteena on saada aikaan pysyviä elämäntapamuutoksia, siksi tavoitteetkin suunnataan pitkälle ajalle.

Liikuntaneuvontaa etänä

Liikunnanohjaaja opastaa ja saat tukea ja vinkkejä terveytesi kannalta sopivasta liikunnasta ja kuulet erilaisista liikuntamahdollisuuksista. Soita tai jätä soittopyyntö arkisin klo 8-16 numeroon 044 486 0673 tai 050 365 2341.

Liikuntaneuvonta onnistuu myös etäyhteyden kautta. 

Kaupungin liikuntapalvelut tuottaa erilaisia liikuntavideoita, joita voit suorittaa kotona. Tee harjoitukset oman kuntosi ja tuntosi mukaan. 

Liikuntapalveluiden YouTube-kanavalta löydät useita erilaisia kotijumppia:

 • Vetreytysjumppaa
 • Keppijumppaa
 • Venyttelyä tuolilla
 • Sykkeenkohotus- ja lihaskuntojumppaa kehonpainolla
 • Tuoli- ja taukojumppaa

Työikäisten ja eläkeläisten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvontaa on tarjolla Ylöjärven urheilutalolla tai liikuntaneuvojan kanssa sovitussa paikassa. Varaa aika etukäteen liikunnanohjaaja Jaana Heikkilältä sähköpostitse etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi tai ottamalla yhteyttä p. 044 486 0673.

Täytä liikuntaneuvonnan esitietolomake tästä linkistä, niin sinuun otetaan yhteyttä.

Nuorten liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa yli 13-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Toimintaa toteutetaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ohjattuna. Prosessiin kuuluvat mahdollisuus yksilö- ja pienryhmäharjoitteluun.

Liikuntaneuvonnassa laaditaan yhdessä ohjaajan kanssa henkilökohtainen liikuntasuunnitelma, jonka tavoitteena on lisätä nuoren arkiaktiivisuutta ja liikunnallista elämäntapaa.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

 • haluat löytää harrastuksen
 • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
 • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
 • sinulla on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Riikka Tuomiselta: p. 050 365 2341 tai etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Lasten ja perheiden liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvoja toteuttaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa lapsille ja perheille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

Lapsille ja perheille suunnattu liikuntaneuvonta on yksilö- tai ryhmäneuvontaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Liikuntaneuvonnassa laaditaan liikuntasuunnitelma.

Varaa aika liikuntaneuvontaan, kun

 • haluat löytää perheelle yhteisen harrastuksen
 • haluat vinkkejä liikkumiseen ja ravintoon
 • haluat kuulla Ylöjärven eri liikuntamahdollisuuksista ja liikuntapaikoista
 • lapsella/perheellä on liikuntamotivaatio kadoksissa tai tarvitset apua ravintoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää liikunnanohjaaja Riikka Tuomiselta: p. 050 365 2341 tai etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Liikkumisen ohjaaminen terveydenhuollossa

Terveydenhuollossa täysin liikkumattomille epäröijille (esiharkinta- ja tai harkintavaiheessa olevat) annetaan asiatietoa ja käytännön vinkkejä askelten lisäämiseksi -> askelmittarin suosittelu.

Liikunnasta kiinnostuneille ja liikuntaa jo aloittaville voidaan antaa liikkumisen viikko-ohjelma liikuntaneuvonnan tietopankista ja varataan sähköisesti aika liikuntaneuvontaan.

Perehdy terveysliikuntasuosituksiin ja terveellisen ruokavalion kulmakiviin. Löydät vinkkejä parempaan hyvinvointiin perheille, ikääntyneille ja työikäisille.

Perheet

Mitä teidän perheen arkeenne kuuluu?

Testaa, mitkä ovat perheenne vahvuuksia liikunta-, uni- ja ruoka-asioissa ja mihin toivoisitte muutosta?

Ikääntyvät

 Työikäiset

Yhteystiedot

Heikkilä Jaana
Liikunnanohjaaja
044 486 0673
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Päivitetty: 9.9.2021