Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Mahdollisuus vaikuttaa Nyssen läntiseen linjastosuunnitelmaan 2024 – kommentoi ensimmäistä luonnosta nyt!

Länsi-Tampereen ja Ylöjärven kattava Läntinen linjasto 2024 -suunnitelman ensimmäinen luonnos on julkaistu, ja sitä voi kommentoida kesän ajan karttapalvelussa. Ensimmäinen linjastoluonnos pohjautuu Nyssen keväällä 2022 toteuttamaan liikkumiskyselyyn, eri vuosilta kerättyyn alueelliseen matkustajamäärä tarkasteluun sekä joukkoliikennelautakunnassa linjattaviin suunnitteluperiaatteisiin.

Tampereen seudun läntisen alueen linjastosuunnitelmassa kootaan läntinen bussilinjasto ja Pyynikintorilta Lentävänniemeen laajeneva ratikkalinjasto yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Linjastoluonnoksessa on pyritty tiheään joukkoliikennetarjontaan, joka on mahdollista saavuttaa suoraviivaista reittiä liikennöivällä liityntäliikenteellä. Lisäksi linjastoluonnoksessa on huomioitu tarve säilyttää vaihdottomia yhteyksiä Tampereen keskusta-alueelle.

Linjastoluonnosta päivitetään saatujen palautteiden perusteella, ja syksyllä julkaistaan Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma. Tavoitteena on, että suunnitelma on valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Tarkoitus on, että Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma otetaan kokonaisuudessaan käyttöön loppuvuonna 2024, kun ratikka liikennöi Lentävänniemeen.

Tutustu linjastosuunnitelman luonnokseen. Karttapalvelu toimii parhaiten yleisimmillä selaimilla ja isoilla näytöillä.

Tiedote linjastoluonnoksesta on julkaistu Nyssen verkkosivuilla 14.6.2022.

Tutustu Läntiseen linjastoon 2024.