Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Maksuttomat harrastuskokeilut innostivat kokeilemaan

Kaikille avoimille ”talvisille torstaikahveille” kokoonnuttiin palvelukeskuksella Tiuravuoressa viisi kertaa tammi-helmikuussa 2024. Iltapäivisin päästiin kokeilemaan vaihtuvien opettajien ohjauksessa savitöitä, croquis-piirtämistä, makrameesolmeilua, askartelua ja kehonhuoltoa. Harrastuskokeilut osoittautuivat suosituiksi ja parhaimmillaan paikalla oli yli kolmekymmentä osallistujaa.

Kokoontumiset olivat uudenlainen yhteistyömuodon kokeilu, jossa yhteistyössä toimivat Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut ja Tampereen seudun työväenopisto. Lisäksi yhteistyötahona oli toiminnalle tilan mahdollistanut Pirkanmaan hyvinvointialue, Tiuravuoren palvelukeskus. Tilaksi valittiin palvelukeskus, jotta toiminta olisi mahdollista ja saavutettavaa myös palvelukeskuksen sekä Kuntoutus- ja muistikeskuksen asiakkaille. Kokeilu oli osa Tampereen seudun työväenopiston syväsivistyksen ja kestävän kehityksen Syke 2 -hanketta, jonka rahoittaa Opetushallitus 2023–2025.

Torstaikahveilla oli lämmin ja puuhaileva tunnelma. Keskustelua syntyi tuttujen ja tuntemattomien välillä. ”Täällä on ihana pulina!” totesi eräs kahveille osallistunut Tiuravuoren palvelukeskuksen pitkäaikaisosaston asukas. Hänelle iltapäivä toi vaihtelua palvelukeskuksen arkeen ja mahdollisuuden viettää aikaa samanhenkisten kädentaidoista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Kokoontumisissa oltiin yhdessä ylisukupolvisesti ikäjakauman ollessa alle kouluikäisistä eläkeläisiin. Mahdollisuutta kokoontua maksuttomasti ohjatun harrastamisen äärelle pidettiin tärkeänä kaikissa ikäryhmissä.

Tietoa Syke 2 -hankkeesta: Syke 2 – merkityksellisyyden äärellä 2023–2025

Useita henkilöitä pöydän ääressä askartelemassa.

Kuva: Makrameesolmeilukerta toi paikalle ennätysmäärän osallistujia ja opettajana toimineelle Marja Henrikssonille haipakan iltapäivän!

Yläkuva: Tiuravuoren palvelukeskuksen kokoustilan valtasi torstaisin iloinen tekemisen meininki.

Kuvat: Tuuli Pollari