Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Merkittävä uudishanke: Kerrostalon rakennustyöt alkavat Ylöjärven Räikän alueella

Räikän alueelle Ylöjärven keskustaan nousee uusi kerrostalo. Rakennustyöt Kuruntien ja Loilantien välissä sijaitsevalla tontilla alkavat huhtikuussa 2024 ja kohde valmistuu syksyllä 2025. Rakentaja on Peab Oy.

– Uuden kerrostalokohteen aloittaminen on hieno ja merkittävä uutinen paitsi Ylöjärvelle myös asuntorakentamiselle yleisesti, toteaa Ylöjärven kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen.

Nyt käynnistyvä hanke, Asunto Oy Allegro, on Peabin ensimmäinen omaperusteinen kerrostalohanke, jonka rakentaminen käynnistyy yli vuoden kestäneen tauon jälkeen.

– Koko henkilöstömme on erittäin innoissaan siitä, että pitkästä aikaa pääsemme aloittamaan uuden oman tuotannon kohteen Pirkanmaalla. Hankkeeseen on saatu riittävästi varauksia, ja rakennustyöt voidaan aloittaa kuluvan kevään aikana. Toivomme, että RS-kohteiden rakentaminen palautuu nyt normaalimmalle tasolle, kertoo Peabin Tampereen yksikönjohtaja Kalle Kulmala.

Asuntotuotanto on ollut Suomessa pari vuotta alamaissa ja uusien kohteiden aloittaminen on pudonnut jyrkästi, myös kasvavilla kaupunkiseuduilla.

50 asuntoa

Räikän alueen uusi kerrostalo Asunto Oy Allegro on jatkoa alueelle jo aiemmin rakennetuille kahdelle kerrostalolle. Samaan kortteliin Allegron kanssa Peab on suunnitellut myös toista kerrostaloa; sen rakentamisesta yhtiö päättää myöhemmin.

Asunto Oy Allegroon tulee 50 erikokoista asuntoa. Isohkoja, reilun 80 neliön asuntoja on paljon.

Räikän alue Ylöjärven Kirkonseudulla, Keijärven rantamaisemissa on osa kaupungin kehittyvää ja kasvavaa keskustaa. Ylöjärven kaupunki järjesti vuonna 2023 ideakilpailun alueen kehittämisestä. Tavoitteena on elinvoimainen keskusta, jossa eri toiminnot, kuten liikenne, kauppa, asuminen ja vapaa-aika, tukevat luontevasti toisiaan.

Peab rakentaa uuden kohteen taksonomianmukaiseksi. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sekä hankkeen rakennusaikainen että rakentamisen jälkeinen laina on vihreä. Edellytyksenä on, että talo rakennetaan A-energialuokkaan ja että taloyhtiö seuraa energian kulutusta vuosittain. Kohteelle tullaan myös hakemaan Breeam-ympäristösertifikaattia.

Kuva: Uusi kerrostalo nousee Räikänhelman kortteliin Kuruntien varteen ja Keijärven maisemiin. Nyt rakentuvan talon viereen rakennetaan tulevaisuudessa toinen asuinkerrostalo (kuvassa harmaana). Havainnekuva Peab Oy.