Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Metsän muodot – Keramiikkamuraali elävöittää Kauraslammen koulun ulkoseinän

Ylöjärvellä Kauraslammen koulun ulkoseinää koristaa pian ainutlaatuinen keramiikkamuraali.  Yhteisötaideteoksena syntyvää Metsän muodot -nimistä teosta on työstänyt Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden yhteisötaiteilija Tuuli Pollari yhdessä koulun oppilaiden kanssa talven ja kevään aikana. Teosta varten on luotu lukuisia keramiikkaosia. Näyttävä teos kiinnitetään koulun ulkoseinään maanantaina 27.5.2024.

Teoksen taustaa

Teos sai alkunsa Kauraslammen koulun työpajapäivän sisällön suunnittelun aikana. Koulun toiveena oli saada kulttuuripalveluiden yhteisötaiteilija ohjaamaan päivän kestävä työpaja oppilaille. Yhteisötaiteilija näki tilaisuuden luoda jotain suurempaa ja suunnitteli työpajasta laajemman kokonaisuuden – yhteisötaideteoksena toteutettavan keramiikkamuraalin. Koulun innostuneen vastaanoton myötä projekti lähti käyntiin ja yhteistyö alkoi.

Projektin alusta alkaen mukana on ollut viiden hengen tiimi 8.-luokkalaisia oppilaita, jotka ovat saaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia koko taideteoksen työstämiskaaren ideoinnista valmiiseen teokseen. Yhteensä muraalin keramiikkaosia on ollut tekemässä n. 120 koulun oppilasta.

Yhteisön voima ja luovuus

Metsän muodot -keramiikkamuraali on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka yhteisössä on voimaa. Yhdessä on luotu jotain ainutlaatuista, mielenkiintoista ja kestävää. Jokainen teokseen tekemiseen osallistunut oppilas on jättänyt oman kädenjälkensä teokseen tehden siitä aidosti yhteisöllisen taideteoksen. Teos herää eloon koulun seinällä ja elävöittää koko koulun ympäristöä.

Lisätiedot:
Tuuli Pollari
yhteisötaiteilija
Ylöjärven kaupunki
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Mari Jämsén
kulttuuri- ja markkinointituottaja
Ylöjärven kaupunki
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi