Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Miljoona roskapussia -kampanja alkaa 15.4., tule mukaan pitämään Ylöjärvi suurenmoisen siistinä!

Ylen järjestämä Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy maanantaina 15.4. Ylöjärvi on kampanjassa mukana viime vuoden tapaan lukuisten muiden kaupunkien ja kuntien kanssa, ja kannustamme kaikkia ylöjärveläisiä osallistumaan roskien keräämiseen. Kampanja päättyy maailman ympäristöpäivänä 5.6.2024.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa: roskia voi kerätä iltakävelyllä, koiralenkillä, bussia odottaessa – tai missä vain liikkuessa. Roskapussin koolla ei ole merkitystä. Kun olet kerännyt pussin täyteen, vie se sekajätteeseen. Lopuksi merkitse keräämiesi roskapussien määrä roskalaskuriin Ylöjärven kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Merkitseminen vaatii maksuttoman Yle Tunnuksen. Roskalaskuri aukeaa 15.4. kello 9.

Ylöjärven kaupunki kerääjien apuna

Roskia voi kerätä matalalla kynnyksellä yksin tai kaverin kanssa tai järjestää isomman tempauksen suuremmalle porukalle esimerkiksi omassa naapurustossa. Jos koordinoit isomman keräyksen, ota yhteyttä kaupungin vihertyönjohtaja Jutta Kauttooniin (yhteystiedot tiedotteen lopussa). Näin varmistat, että täydet jätesäkit kerätään pois.

Ylöjärven kaupunki tarjoaa roskien kerääjille isoja jätesäkkejä, pienempiä 30 litran roskapusseja ja kertakäyttökäsineitä, joita saa ennakkoon sopimalla noutaa kaupungin tekniseltä varikolta (Teollisuustie 24, 33470 Ylöjärvi). Kampanja-aikana jätesäkkejä, roskapusseja ja hanskoja on jaossa myös tapahtumissa. Tästä tiedotamme tapahtumien yhteydessä.

Pienet roskapussit voi laittaa yleisiin roska-astioihin, mutta isommat, jätesäkkeihin kerätyt roskat, noudetaan sovitusti.

Jos roskien keruulla tulee vastaan huumeruiskuja, ethän koske niihin tai poimi niitä mukaasi. Huumeruiskuista tulee aina ilmoittaa vihertyönjohtaja Jutta Kauttoonille.

Tavoitteena vähentää roskia ja roskausta

Muista kirjata keräämäsi roskapussit Ylen roskalaskuriin. Jos päivität roskien keruusta sosiaaliseen mediaan, merkitse postaukseen Ylöjärven kaupunki (Instagram @ylojarvenkaupunki, Facebook @Ylöjärven kaupunki) ja käytä tunnistetta #MiljoonaRoskapussia. Voimme jakaa postauksen kaupungin kanavilla ja innostaa lisää ihmisiä mukaan.

Kampanjan tarkoituksena on nimensä mukaisesti kerätä Suomesta miljoona pussia roskia luonnosta. Samalla tavoitteena on vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan ja havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä. Kampanja on myös leikkimielinen kilpailu kuntien välillä: kerätyt roskapussit merkitään Ylen laskuriin, josta näkee miten oman kunnan keräystilanne vertautuu muihin kuntiin.

Ylöjärvi-Seuran siivoustalkoot tiistaina 7.5.

Ylöjärvi-Seura yhteistyökumppaneineen on mukana kampanjassa ja järjestää perinteisen siivoustalkoopäivän tiistaina 7.5. (huom. ajankohta muuttui alkuperäisestä kylmän sään ja lumen takia).

Soppeenmäen torilla on kello 14-18 kahvitarjoilu kerääjille ja sieltä voi käydä noutamassa jätesäkin tai -pussin. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

>> Muista Ylen sivuilta löytyvä roskalaskuri!

Yhteydenotot jätesäkkien ja hanskojen noudosta ja roskapussien keruusta

  • 15.–19.4.: metsävastaava Veli-Pekka Hakala, 044 431 4008, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • 22.4.–5.6.: vihertyönjohtaja Jutta Kauttoon, 050 350 1641, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Yhteydenotot sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla!