Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Muovi- ja kartonkipakkausten keräys alkaa 1.4. – vielä ehtii tilata keräysastiat

1.4.2023 mennessä kaikilta vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä lajitteluastiat kaikille jätelajeille eli biojätteelle, metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Taustalla on kunnallisten jätehuoltomääräysten laajeneminen.

Astiat muovi- ja kartonkipakkauksille ennättää vielä tilata. Taloyhtiön isännöitsijä hoitaa tilaukset. Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa tilatut astiat maksutta kiinteistölle. Jos pihalle halutaan ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävät syväsäiliöt, ne taloyhtiön täytyy itse hankkia. Tarvittaessa jätetilan suunnitteluun ja sopivan kokoisten astioide tilaamiseen löytyy apua Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta. 

– Tilausten jälkeen on tärkeää, että isännöitsijät myös ohjeistavat asukkaita lajittelemaan. Meiltä voi tilata avuksi erilaisia ohjeita ja oppaita, joita voi jakaa vaikka postilaatikoihin. Kun lajittelu lähtee sujumaan hyvin, sekajätteen määrä pienenee ja sekajäteastioita voidaan vähentää tai niiden tyhjennysväliä pidentää, vinkkaa Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund.

Lajittelu on hyödyllistä, sillä kodeista kerätystä kartongista tehdään muun muassa pakkauskartonkia ja aaltopahvia. Kierrätetty muovi taas jatkaa esimerkiksi erilaisten kulutustavaroiden, kuten tiskiharjojen ja kukkaruukkujen sekä muovi- ja jätesäkkien raaka-aineeksi.  

Astiat tilataan sähköpostilla, osoite on kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi

Lisää tietoa PJHOY:n verkkosivulla.