Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Näissä kunnissa on paras yrittää: Ylöjärvi 3. sijalla keskikokoisten kuntien joukossa

Vieremä, Lieto ja Seinäjoki ovat kokoluokissaan Suomen parhaat kunnat yrittää, kertoo Suomen Yrittäjien tuore kuntabarometri.

Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Joka toinen vuosi tehtävässä kuntabarometrissa mitataan kuntien yrittäjäystävällisyyttä. Yrittäjät arvioivat kolmessa kokoluokassa, millaista on yrittäminen kotikunnassa.

Suurten, yli 50 000 asukkaan kuntien ykkönen oli viidettä kertaa peräkkäin Seinäjoki Etelä-Pohjanmaalta. Toiseksi tuli Vaasa ja kolmanneksi Kotka.

– Yrittäjyys ja yrittäjämäinen asenne leikkaa läpi koko toimintamme. Se on strategian ydin ja teroitettu jokaiselle työntekijälle. Yrittäjämäinen asenne näkyy jokapäiväisessä tekemisessä, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä kertoo.

Keskikokoisten (10 000–50 000 asukasta) kuntien ykkönen oli viidettä kertaa peräkkäin Lieto Varsinais-Suomesta. Toiseksi tuli Nivala ja kolmanneksi Ylöjärvi.

Pienimpien alle 10 000 asukkaan kuntien ykkönen on Vieremä Pohjois-Savosta. Toiseksi tuli Alajärvi ja kolmanneksi Muhos. 

Lähes 10 000 yrittäjän vastauksien alueelliset ja kuntakohtaiset tulokset julkistettiin tiistaina 14.5.2024 Turussa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa. Alueellisiin ja kuntakohtaisiin tuloksiin voi tutustua osoitteessa yrittajat.fi/kuntabarometri.

Suomen Yrittäjät (Uutiset)

Yritysmyönteisyys:

Luomme yritysmyönteisen ilmapiirin ja toimintaedellytykset elinkeinoelämälle. Lisäämme monipuolista yritystonttien tarjontaa ja kehitämme voimakkaasti uusia ja nykyisiä yritysalueita.

Vahvistamme yrittäjyyskasvatusta ja Valon kampusalueen toimintaedellytyksiä.

Uudistamme työllisyydenhoidon toimintamallin osana valtakunnallisia uudistuksia tukemaan Ylöjärven elinvoimaisuustavoitteita. Parannamme työvoiman saatavuutta yhteistyössä yritysten kanssa.

Ylöjärven kaupunkistrategia 2022-2032