Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Nikron entisen teollisuuskiinteistön puhdistaminen siirtyy vuoteen 2025

Ylöjärvellä oli tarkoitus aloittaa Nikron tontin puhdistus tänä keväänä, mutta hankkeen aloitus siirtyy hankintapäätöksestä tehdyn valituksen takia. Tavoitteena on, että hanke saataisiin käyntiin ensi vuoden aikana.

Ylöjärven kaupungin omistamalla Nikron tontilla osoitteessa Mikkolantie 32 on aiempina vuosikymmeninä ollut teollista toimintaa. Toiminnan seurauksena alueen maaperä ja pohjavesi on pilaantunut klooratuilla liuottimilla ja öljyhiilivedyillä aiheuttaen näin ympäristö- ja terveysriskin. 

Kohdetta oli määrä puhdistaa tämän ja ensi vuoden aikana termisellä menetelmällä, jossa maaperää lämmitetään. Tarkoitus on saada haitta-aineiden riskit lopullisesti poistettua.

Hanke viivästyy, sillä urakoitsijan valinnan hankintapäätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen. Hanketta ei voida aloittaa alkuperäisten suunnitelmien mukaan keväällä 2024, vaan hankkeen aloitus siirtyy. Arvio on, että kunnostamisen käynnistyminen siirtyy vuoteen 2025.

Pirkanmaan ELY-keskus toimii puhdistustyön tilaajana ja Ylöjärven kaupunki yhteistyöosapuolena.

Hanke on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, selvittää ja puhdistaa riskikohteita.

Lue lisää: Maaperä kuntoon -ohjelmasta

Lisätiedot:

Ylöjärven kaupunki: yhdyskuntatekniikan päällikkö Ari Jokihaara, 050 384 8383, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Pirkanmaan ELY-keskus: PIMA-asiantuntija Maarit Joukainen, 0295 036 374, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi