Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Nokian Koukkujärven ja Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksissa kerätään kotitalouksien muoviesineitä maksutta syyskuusta marraskuulle

Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit järjestävät kaksi kuukautta kestävän kampanjan, jonka aikana kotitalouksien muoviesineitä eli kovamuovijätettä voi tuoda maksutta Tampereelle Tarastenjärven ja Nokialle Koukkujärven jätekeskuksiin. Keräykseen voi tuoda kovamuovista valmistettuja esineitä, kuten puutarhakalusteita, leluja, keittiötarvikkeita sekä putkia. Jätekeskuksissa ei ole muovipakkausten vastaanottoa. Keräyskampanja toteutetaan 18.9.-18.11.2023.

Tällä hetkellä vain muovipakkaukset kuuluvat tuottajavastuun ja kansallisen kierrätysjärjestelmän piiriin. Pakkausten lisäksi muovia on kuitenkin monissa käyttöesineissä. Ympäristön kannalta on tärkeää, että myös kovamuovit saataisiin kierrätettyä ja raaka-aine käytettyä uusiin tuotteisiin. Useat kansallisen tason strategiat kuten Kansallinen jätesuunnitelma sekä Muovitiekartta 2.0 tähtäävätkin kierrättämisen laajentamiseen myös muihin kuin muovipakkauksiin.

Pilotin avulla tutkitaan kovamuovien keräys- ja kierrätysprosessia. Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään selvittämään kerätyn muovin koostumusta. Tuloksia päästään hyödyntämään nopealla aikataululla, sillä tavoitteena on järjestää toinen pilotointijakso keväällä 2024.

Pilotti on osa EU:n innovaatio- ja tutkimusohjelman rahoittamaa TREASoURcE-kiertotaloushanketta.