Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Nysse selvittää vyöhykemallien tulevaisuutta – vastaa kyselyyn!

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse selvittää nykyisen kuuden vyöhykkeen mallin korvaamista helppokäyttöisemmällä vyöhykemallilla.

Nykyisin palvelualue on jaettu kuuteen vyöhykkeeseen A, B, C, D, E ja F. Lippu on ostettava aina vähintään kahdelle vierekkäiselle vyöhykkeelle. Valtaosa matkoista tehdään alueen ytimessä AB-vyöhykkeillä. Vain noin 15 prosenttia lipuista sisältää ulompia vyöhykkeitä ja vain murto-osassa ei ole A-vyöhykettä mukana. Käytännössä suurin osa matkustajista ei käytä kaikkia kuutta vyöhykettä. Malli onkin todettu haastavaksi käyttää ja vaikeaksi ymmärtää. 

Nysse on tutkinut erilaisia vyöhykevaihtoehtoja vuoden 2022 aikana. Kaikki alkuselvityksen mallit perustuivat nykyisiin vyöhykerajoihin, mutta vyöhykkeitä on yhdistelty uusilla tavoilla. Nyt selvitetään kahden yksinkertaisemman mallin – kolmen vyöhykkeen mallin ja yhden vyöhykkeen mallin – ymmärrettävyyttä ja vaikutusta joukkoliikennematkoihin. Malleihin on mahdollista tutustua tarkemmin täällä. Myös mallien vaikutukset lippujen hintoihin ovat esillä. 

Ajatuksia uudistuksesta kerätään kyselyllä, johon vastaaminen vie 10-15 minuuttia. Vastaa kyselyyn. 

Kysely on auki 13.12.2022 saakka.

Vyöhykeselvityksestä Nyssen sivuilla