Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Nyssen ensi talvikauden liikennöinti päätöksentekoon – muutoksia tulossa myös Ylöjärvelle

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta tekee päätöksen talvikauden 2023–2024 liikenteestä kokouksessaan keskiviikkona 25.1.2023.

Lautakunnalle esitetään useita linjastomuutoksia talvikaudeksi 2023-2024. Valtaosa muutoksista koskee Tampereella tapahtuvaa liikennöintiä, mutta muutoksia on myös Ylöjärvellä. Kaikki muutokset voi lukea Nyssen verkkosivuilta.

Ylöjärvellä linjalla 80A liikennöidään jatkossa Siltatien kautta, jolla mahdollistetaan yhteys uudelle Siltatien koululle. Linja 80Y ei liikennöi enää Haaviston kautta, vaan suoraan Kuruntieltä Kauraslammelle. Lisäksi linjalle 80 lisätään vuoroja sunnuntaille, ja kaikki linjan kolme haaraa (Haavisto, Asuntila ja Metsäkylä) saavat tunnin vuorotarjonnan myös sunnuntaisin.

Esityksen suunnittelussa on hyödynnetty kesällä ja syksyllä saatuja asiakaspalautteita, syksyn aikana toteutettuun suunnitelmaan tulleita kommentteja ja matkustajamäärän seurantatietoja.

Linjastosuunnitelmaa sai kommentoida marraskuussa, ja asukasvuorovaikutus toi yli 800 palautetta. Ylöjärven kohdalla palautteissa korostui erityisesti Haaviston yöliikenteen säilyminen. 

Tiedote on julkaistu kokonaisuudessaan Nyssen verkkosivuilla 19.1.2023.