Hyppää sisältöön

Ohjeet, lomakkeet ja hinnasto

Tältä sivulta löydät ohjeita ja lomakkeita, jotka ovat hyödyllisiä rakennuslupaprosessin kannalta.

Ohjeita

Ylöjärven rakennusvalvonta on siirtynyt kokonaan sähköiseen lupakäsittelyyn. Rakentamisen luvat ja ilmoitukset sekä puunkaatoluvat haetaan Lupapisteessä. Lupapisteen ohjeisiin voit tutustua palvelun ohjesivustolla.

Kaikkia Lupapisteeseen jätettyjä hakemuksia voi muokata niiden jättämisen jälkeen. Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman nopeasti epäselvissäkin tilanteissa, eikä hakemusta kannata pitää luonnoksena kovin pitkään. Aikainen hakemuksen jättäminen mahdollistaa nopeamman ohjeistuksen saamisen, vaikka hakemus jätettäisiin tietoisesti puutteellisena. Kaikki kiinteistön omistajat tulee olla merkittynä hakijoiksi ja valtuutettuina kirjoitusoikeudellisiksi henkilöiksi hakemukselle. Tämä pätee myös kiinteistöissä, joissa on hallinnanjakosopimus.

Rakennusluvan yhteydessä tulee luvanhakijan tehdä Ylöjärven Vedelle liittymishakemus niin uudisrakennuksen, kuin laajennuksenkin osalta.

Paperisen lupahakemuksen voi edelleen jättää, mutta perimme sen muuttamisesta sähköiseen muotoon käsittelymaksun.

Tutustu näihin ennen hakemuksen tekemistä:

Lomakkeet

Hinnasto

Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut määräytyvät ajankohtaisen taksan mukaisesti.

Yhteystiedot

Rakennusvalvonnan neuvontapuhelin
040 133 4806 ma-pe klo 10-11 ja 13-14

Rakennusjärjestyksen osittainen uusiminen

Ylöjärven kaupunki on käynnistänyt rakennusjärjestyksen osittaisen uusimisen. Asiasta on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on luettavissa verkkosivuillamme koko hankkeen ajan. Uuden rakennusjärjestyksen luonnos (pdf) oli nähtävillä 28.6.-2.8.2021.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (pdf)

Päivitetty: 16.9.2021