Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Oletko jo tutustunut uusittuun PIKI-verkkokirjastoon?

PIKI-verkkokirjasto uudistui 1.2.2022. Uusi osoite on piki.fi. 

Uusi verkkokirjasto on räätälöity Kansalliskirjaston tarjoaman Finna-alustan päälle. Suomen yleisistä kirjastoista jo 90 prosenttia käyttää Finna-pohjaista verkkokirjastoa.

Uutta PIKI-verkkokirjastoa rakennettaessa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja kiinnitetty huomiota muun muassa mobiilikäyttöön. Vanha verkkokirjasto on käytössä vielä 30.4.2022 asti. Vanhalle sivustolle pääsee uuden osoitteen piki.fi kautta. PIKI-mobiilikirjasto sovellus on myös yhä käytössä. 

Miten uusi eroaa vanhasta

Uudesta verkkokirjastosta löytyy paljon samoja toimintoja kuin vanhastakin, mutta myös jotain uutta. Ulkonäkö on edellistä visuaalisempi ja haku- ja selausmahdollisuuksia on parannettu. Tavoitteena on ollut tehdä sähköisestä kirjastoasioinnista sujuvampaa.

Kaikki verkkokirjaston sisältö on kirjastohenkilökunnan kokoamaa. Suosittelulistojen lisäksi sivuilla on automaattisia uutuuslistauksia ja vinkkejä kiinnostaville verkkosivuille. Esimerkiksi Henkilökunta suosittelee -karuselleihin kerätään aineistovinkkejä, joita henkilökunta haluaa nostaa esiin samaan tapaan kuin kirjastoissa nostetaan aineistoa esiin hyllyille ja hyllyn päätyihin.

Kirjautuminen uuteen PIKI-verkkokirjastoon tapahtuu kirjastokortin numerolla ja kirjastosta saatavalla 4-numeroisella tunnusluvulla. Käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmä oli vanhan järjestelmän ominaisuus, eivätkä ne siirry uuteen.

Uutta on perhetili, jossa yhden kirjastokortin taakse voi liittää useampia kirjastokortteja ja yhdellä kirjautumisella voi hoitaa kaikkien liitettyjen, lapsien tai myös ikäihmisten, kirjastoasioita. Lasten kortit voivat nyt olla molempien huoltajien korteilla. Huomioitavaa on, että lasten kortit pitää käydä uudelleen liittämässä huoltajan tietoihin.

Uusi PIKI on verkkosivusto, mutta sen käyttö sujuu helposti myös mobiililaitteilla. Nyt myös verkkosivustolta löytyy PIKI-mobiilista tuttu sähköinen kirjastokortti. 

Tarkemmat tiedot uuden PIKI-verkkokirjaston toiminnoista ja sen käytöstä löytyvät piki.fi-sivuston kohdasta Ohjeet: Näin käytät verkkokirjastoa. Lisätietoja ja neuvoja voi aina kysyä myös PIKI-kirjastoista käynnin yhteydessä.