Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Osallistuvan budjetoinnin äänestystulos on selvillä – osbu-rahalla toteutetaan kuusi ideaa

Ylöjärven kaupungin osallistuvan budjetoinnin kevät on ollut vilkas ja asukkaat ovat osoittaneet aktiivisuuttaan niin ideoinnissa kuin äänestyksessä. Osbun äänestys päättyi 26.5. ja ääniä annettiin yhteensä 661. Suurenmoinen kiitos kaikille ylöjärveläisille, jotka osallistuivat ideointiin ja äänestämiseen.

Teema ”arjen hyvinvointia kaikille” toteutui ideoinnissa mukavasti ja projektit, joita lähdetään suunnittelemaan ja viemään eteenpäin mahdollistavat arjen hyvinvoinnin lisääntymisen laaja-alaisesti. Tänä vuonna äänestystulos jakautui tasaisemmin eri ideoiden kesken.

Loppukesästä teemme yleisen koonnin ideoista, jotka eivät päätyneet äänestykseen ja osa ideoista on otettu huomioon muun muassa kaupungin kesän tapahtumien suunnittelussa.

Vuonna 2024 toteutettavat ideat

  1. Monipuolistetaan leikkialueiden tarjontaa: lisätään mahdollisuuksia kuntoiluun leikkialueilla tai niiden läheisyydessä kuntoiluvälineiden avulla (24,9 % äänistä).
  2. Lisää viihtyisyyttä eri kaupunginosiin: lisätään eri alueiden viihtyisyyttä esim. kukkaistutuksilla ja viedään penkkejä eri alueille (22,6 % äänistä).
  3. Maisemakukkapeltoja Ylöjärvelle: lisätään maisemakukkapeltoja olemassa olevien lisäksi (21,1 % äänistä).
  4. Ylöjärvi-suunnistus: laaditaan konkreettinen kartta, joka auttaa löytämään Ylöjärven hienot ulkoilureitit ja -alueet (20,3 % äänistä)
  5. Maalla on mukavaa -tapahtumat Kurussa ja Viljakkalassa: tehdään tapahtumien avulla tutuksi Kurun ja Viljakkalan kaupunginosia (18,7 % äänistä)
  6. Asukkaiden yhteiset iltamat Sauriolla: järjestetään asukkaille ilmaisia iltamia, joissa on mahdollisuus tavata muita kulttuurin parissa (17,3 % äänistä)

Lisätietoja

Hyvinvointisuunnittelija Outi Ilosalo, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 041 730 8442

>> Osallistuva budjetointi -verkkosivu