Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Outdoor Express kuljettaa Tampereelta kansallispuistoihin koko kesän ajan

Suursuosion saavuttanut Outdoor Express liikennöi tulevanakin kesänä Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistoihin. Viikonloppuisin toteutettavat kuljetukset käynnistyvät jo toukokuun alussa ja jatkuvat syyskuun alkuun saakka.

Tampereen rautatieasemalta liikennöivä Outdoor Express -bussi kyydittää jälleen retkeilijöitä ja muita halukkaita Pirkanmaan kansallispuistoihin koko kesän ajan. Vuonna 2022 lanseerattu palvelu tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden tutustua maakunnan monipuolisiin retkeilykohteisiin kestävästi yhteiskyydillä, ilman tarvetta lähteä liikkeelle omalla autolla. Outdoor Express liikennöi viikonloppuisin 3.5.–1.9.2024, yhteen kansallispuistoon viikossa.

– Saamamme palautteen pohjalta pidensimme Outdoor Expressin toimintakautta ja tänä kesänä retkeilystä ja kansallispuistojen ainutlaatuisesta luonnosta pääsee nauttimaan jo toukokuusta alkaen, kertoo projektipäällikkö Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta. – Bussit lähtevät viime kesän tapaan lauantaisin ja sunnuntaisin Tampereen rautatieaseman edustalta kello 10.15 ja kyytiin voi hypätä myös välipysäkeiltä, joista tiedot löytyvät helposti palvelun verkkosivuilta osoitteesta outdoorexpress.fi.

Kauden ensimmäisenä viikonloppuna Outdoor Express suuntaa Helvetinjärven kansallispuistoon ja sen jälkeen vuorossa ovat Seitsemisen ja Isojärven kansallispuistot. Perillä kansallispuistossa on reilusti aikaa kiireettä nauttia niin luonnosta kuin puiston muistakin palveluista, ja halutessaan retkeilijät voivat jäädä puistoon myös yöksi ja palata seuraavan päivän kyydillä. – Lippujen hinnat olemme pitäneet ennallaan ja ne ovat jo myynnissä Matkahuollon sivuilla, Rinkinen jatkaa.

Outdoor Express toteutetaan Ekokumppanit Oy:n ja Visit Tampereen yhteistyönä. Tampereen kaupunki rahoittaa osittain palvelun toteutusta yhdessä Ruoveden ja Ylöjärven kanssa. Liikennöinnin kulut pyritään kattamaan pääosin lipunmyynnillä.

– Urbaani luontokohde on saunapääkaupungin rinnalla Tampereen matkailun toinen tärkeä markkinointikärki. Outdoor Express tuo kansallispuistot helposti myös matkailijoiden ulottuville ja siksi onkin tärkeää vahvistaa entisestään sen asemaa osana Tampereen luontomatkailun palvelutarjontaa, kertoo kestävän matkailun projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä.

Uudet retkeilijäryhmät piristävät kansallispuistoissa toimivien yrittäjien kassaa ja arkea

Kokeneempien retkeilijöiden lisäksi Outdoor Express tavoittaa myös vähemmän tottuneita ja jopa täysin uusia luonnosta nauttijoita. Moni kokee, että palvelu on turvallinen ja helppo keino päästä luonnon äärelle ja he arvostavat myös kansallispuistoissa tarjolla olevia palveluita, kuten ravintola- ja kahvilatoimintaa. Outdoor Express onkin saanut paljon kiitosta myös kansallispuistojen yrittäjiltä.

– Muun muassa Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistojen kahvila- ja ravintolayrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä palvelun tuomiin lisäasiakkaisiin ja -myyntiin. Yrittäjien tuoma lisäarvo kävijöille on äärimmäisen arvokasta ja olemme luonnollisesti iloisia siitä, että tyytyväisyys on molemminpuolista, Pollari iloitsee.

Kaikkien kansallispuistojen palvelut käynnistyvät jo toukokuussa. Helvetinjärven kansallispuiston Ravintola Helvetin Portti järjestää lauantaina 4.5. kansallispuiston kesäkauden avajaiset, jossa luvassa on opastettuja retkiä niin kävellen kuin meloen, monipuolista ohjelmaa sekä tietysti herkullista ruokaa. Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksen retkeilykauden avajaisia vietetään puolestaan Seita Elämyspalveluiden toteuttamana lauantaina 11.5., jolloin puistossa on tarjolla monipuolisesti retkeilytietoutta sekä muuta ohjelmaa. Avajaistapahtumaviikonloppuina Outdoor Express liikennöi luonnollisesti kyseisten kansallispuistojen suuntaan. Myös Isojärven kansallispuistossa sijaitseva Heretyn kämppäkahvila avaa ovensa jo toukokuussa ollen avoinna viikonloppuisin kello 11–17.

Lähiretkeilybuumi näyttää siis jatkuvan vuonna 2024 ja Pirkanmaalla ollaan siihen valmiita. – Toivotamme kaikki retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi kokemaan Pirkanmaan henkeäsalpaavat kansallispuistot kestävällä ja asiakaslähtöisellä tavalla, Rinkinen ja Pollari summaavat.

Bussilla Seitsemiseen Tampereelta ja Ylöjärveltä

Ajankohdat: la-su 11.-12.5., 1.-2.6., 22.-23.6., 20.-21.7., 10.-11.8. sekä 31.8.-1.9.2024

Seitsemiseen ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja saapuu Seitsemisen Luontokeskukselle noin klo 11.30. Paluukyyti lähtee Seitsemisestä klo 17.15 ja saapuu Tampereelle noin klo 18.30.

Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen rautatieaseman edusta. Matkalla pysäkit Lielahdessa (Lielahti th L/I), Ylöjärvellä (Ylöjärvi C) ja Mutalan Helmellä. Seitsemisestä paluukyyti lähtee luontokeskukselta.

Lisätietoja Seitsemisen bussikuljetuksista

Lisätiedot Outdoor Expressistä sekä kansallispuistojen palveluista ja tapahtumista

  • Tietoa palvelusta, kesän aikataulut ja liput: outdoorexpress.fi
  • Projektipäällikkö Pyry Rinkinen, Ekokumppanit Oy, p. 040 176 2485, etunimi.sukunimi@tampere.fi
  • Asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori, Visit Ylöjärvi / Ylöjärven Yrityspalvelu Oy, p. 050 437 1281, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • projektipäällikkö Matti Pollari, Visit Tampere, p. 040 800 7800, etunimi.sukunimi@visittampere.fi