Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pääosa Pirkanmaan kunnista jatkaa yhteistä TE-uudistuksen valmistelua Tampereen kanssa

Viisitoista pirkanmaalaista kuntaa jatkaa yhteisen työllisyysalueen valmistelua. TE-palvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025, uudistuksen tavoitteina on tuoda palvelut lähelle asiakkaita, rakentaa paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja ja vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä. 

Tampereen kanssa valmistelua jatkavat Virrat, Ylöjärvi, Ruovesi, Juupajoki, Orivesi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Urjala, Akaa, Pälkäne, Kangasala ja Kuhmoinen. 

Valmistelutyö perustuu jo aiemmin tehdyn palvelustrategian mukaisesti malliin, jossa henkilöstö siirtyisi vastuukunnan eli Tampereen palvelukseen. Vastuukunta tuottaisi kattavat lähipalvelut työllisyysalueen kuntiin yhteisen TE-palvelustrategian mukaisesti. 

– Tampere vastuukuntana -mallilla järjestettävään työllisyysalueeseen ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaan kunnat. Tampere ja 14 muuta kuntaa jatkavat nyt yhdessä hyvää valmistelua yhteisen työssäkäyntialueen muodostamiseksi. Vaikuttaa siltä, että läntiselle Pirkanmaalle on syntymässä oma alueensa ja Valkeakoski sekä Mänttä-Vilppula miettivät vielä omia suuntiaan. Jatkamme kutenkin hyvää yhteistyötä kaikkien työllisyysalueiden kesken, jotta työvoiman liikkuvuus Pirkanmaalla turvataan, sanoo työllisyysjohtaja Regina Saari

Pirkanmaan kuntien johdon edustajat käsittelivät TE-valmistelua kokouksessaan 24.8.2023. Valmistelun aikataulu on tiukka, sillä työ- ja elinkeinoministeriölle tulee toimittaa järjestämisratkaisua koskevat ilmoitukset lokakuun loppuun mennessä. Työllisyysalueratkaisuissa edellytyksenä on 20 000 henkilön työvoimapohja sekä yhtenäinen maantieteellinen alue. 

Valmisteluaikatauluun ei ole tulossa muutoksia. Työllisyysalueen valmistelussa on tärkeintä, että valittavalla mallilla turvataan parhaalla mahdollisella tavalla sekä työllisyyden edistäminen että työvoiman saatavuus. Lähtökohta on, että työnhakijat saavat nopeasti työtä ja työnantajat osaavaa työvoimaa ilman, että organisaatio- tai kuntarajat muodostavat estettä työvoiman liikkumiselle. Tampere vastuukuntana -mallin valmistelussa nämä lähtökohdat ovat jatkossakin keskeisiä.

Tiedote on julkaistu Tampereen kaupungin sivuilla 24.8.2023