Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on avautunut kulttuurin tekijöille

Uusi Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on avautunut kulttuurin tekijöille osoitteessa kulttuuripankki.fi. Kulttuuripankki on maksuton verkkopalvelu, johon voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki.

Kulttuuripankki kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Verkkopalvelu auttaa kulttuuripalvelujen tilaajia löytämään tekijät ja heidän palvelunsa yhdestä paikasta. Tilaajatahoina voivat olla esimerkiksi kunnat, hyvinvointialueet, yritykset tai yksityishenkilöt.  

– Toivon, että pirkanmaalaiset kulttuuri- ja taidetoimijat liittyvät Pirkanmaan kulttuuripankkiin sankoin joukoin! Verkkopalvelu lanseerataan laajalle yleisölle helmikuussa 2023. Nyt on oikea hetki tallettaa kulttuuripankkiin tietoa omasta osaamisesta sekä tilattavista kulttuuri- ja taidepalveluista. Näitä voivat olla esimerkiksi esitykset, työpajat ja näyttelyt sekä erilaiset kulttuurialan asiantuntija- ja tuotantopalvelut, kertoo Kulttuuri ja taide virtaa -projektin projektipäällikkö Anna Szalay. 

Pirkanmaan kulttuuripankki-verkkopalvelu on kehitetty osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kehittämistehtävän rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Tiivistä yhteistyötä verkkopalvelun kehittämisessä on tehty TAMKin Tuottajapankki-projektin kanssa, jonka rahoittajana toimii Pirkanmaan liitto sekä Tampereen kaupungin vetämän kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke – Operaatio Pirkanmaan kanssa.  
 
Kehittämiseen ovat osallistuneet myös Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste, Kulttuurikeskus PiiPoo ja THL:n rahoittama TOSI-hanke sekä paikalliset kulttuuri- ja taidetoimijat.

Kulttuuripankin verkkosivut 

Operaatio Pirkanmaan verkkosivut