Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pysäköinnin virhemaksujen määrääminen alkaa maaliskuussa

Pysäköintivirhemaksujen määrääminen alkaa Ylöjärvellä maanantaina 2.3.2020. Kunnallinen pysäköinninvalvonta käynnistyi helmikuun alussa ja ensimmäisen kuukauden ajan virheellisestä pysäköinnistä on selvinnyt pelkällä huomautuksella.

Ylöjärven kaupunki on sopinut pysäköinninvalvonnan järjestämisestä Nokian kaupungin kanssa. Sopimuksen mukaan Nokian pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintiä Ylöjärvellä keskimäärin 10 tuntia viikossa.

Valvonta kattaa kaikki liikenneväylät, yleiset alueet ja kaupungin kiinteistöjen piha-alueet. Myös yksityiset talo- tai kiinteistöyhtiöt voivat sopia pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin kanssa. Valvontaa voidaan tehdä joko sopimuksen tai yksittäisen toimeksiantopyynnön perusteella.

Virhemaksu 30 euroa

Pysäköintivirhemaksu Ylöjärvellä on 30 euroa. Virhemaksu on maksettava 30 päivän kuluessa. Maksu kannattaa suorittaa määräajassa, koska muutoin seuraa maksun korotus 14 eurolla.

–  Pysäköintivirhemaksun saanut voi halutessaan käydä itse katsomassa pysäköinnintarkastajan ottamat valokuvat ja muut virheen tiedot verkkopalvelusta. Verkkopalveluun pääsee pysäköintivirhemaksussa olevan nettiosoitteen tai QR-koodin avulla, kertoo kunnallisena pysäköinninvalvojana toimiva Nokian kaupungin hallintojohtaja Hanna Vuojela

Mahdolliset oikaisuvaatimukset tulee tehdä 30 päivän kuluessa Nokian kaupungin kunnalliselle pysäköinninvalvojalle. Oikaisuvaatimus on helpointa tehdä sähköisesti verkkopalvelussa. Vaatimuksen voi laatia myös paperilomakkeelle. Lomakkeen voi noutaa Ylöjärven kaupungintalon infopisteestä arkisin klo 9-15.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta syksyllä 2019 (kaupunginvaltuusto 2.9.2019). Kyseessä on kahden vuoden kokeilu. Kaupungilla ei ole tätä ennen ollut keinoja puuttua virheelliseen pysäköintiin muutoin kuin pyytämällä valvontaa poliisilta.

–  Pysäköinninvalvonta on osa kaupungin liikennejärjestelyjen kokonaisuutta. Sen tavoitteena ei ole tuottaa voittoa vaan edistää liikennesääntöjen noudattamista ja mahdollistaa sääntöjen vastaiseen pysäköintiin puuttuminen, toteaa Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja Pauli Piiparinen.

>> Lisätietoja Ylöjärven pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin sivuilla
>> Tiedote pysäköinninvalvonnan käynnistymisestä Ylöjärvellä 3.2.2020

 

Muista pysäköintikiekko virastoalueella ja Räikän rannassa! Kaupungintalon lähistön parkkipaikat ovat käytössä arkipäivisin kello 7–16 vain kaupungin erikoisluvalla ja/tai pysäköintikiekolla. Iltaisin ja viikonloppuisin alueen pysäköintipaikat ovat käytössä rajoituksetta.