Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pysäköinninvalvonta käynnistyy Ylöjärvellä helmikuun alussa

Kunnallinen pysäköinninvalvonta alkaa Ylöjärvellä maanantaina 3.2.2020. Valvonta kattaa kaikki liikenneväylät, yleiset alueet ja kaupungin kiinteistöjen piha-alueet.

Ylöjärven kaupunki on sopinut pysäköinninvalvonnan järjestämisestä Nokian kaupungin kanssa. Sopimuksen mukaan Nokian pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintiä Ylöjärvellä keskimäärin 10 tuntia viikossa.

Pysäköinninvalvonta käynnistyy joustavasti vaiheittain.

–  Virheellisestä pysäköinnistä selviää alkuun pelkällä huomautuksella. Varsinaisten virhemaksujen määrääminen alkaa kuukauden kuluttua, maanantaina 2. maaliskuuta, kertoo rakennusmestari Jarkko Haaranen Ylöjärven kaupungilta.

–  Pysäköijille halutaan antaa mahdollisuus totutella aiempaa tehokkaampaan valvontaan. Käynnistysvaiheessa tarkastajat myös perehtyvät uuteen toimialueeseensa.

Virheellisestä pysäköinnistä selviää ensimmäisen valvontakuukauden ajan huomautuksella.

Virhemaksu 30 euroa *

Pysäköintivirhemaksu Ylöjärvellä on 30 euroa *. Virhemaksu on maksettava 30 päivän kuluessa. Maksu kannattaa suorittaa määräajassa, koska muutoin seuraa maksun korotus 14 eurolla.

–  Pysäköintivirhemaksun saanut voi halutessaan käydä itse katsomassa pysäköinnintarkastajan ottamat valokuvat ja muut virheen tiedot verkkopalvelusta. Verkkopalveluun pääsee pysäköintivirhemaksussa olevan nettiosoitteen tai QR-koodin avulla, kertoo kunnallisena pysäköinninvalvojana toimiva Nokian kaupungin hallintojohtaja Hanna Vuojela.

Mahdolliset oikaisuvaatimukset tulee tehdä 30 päivän kuluessa Nokian kaupungin kunnalliselle pysäköinninvalvojalle. Oikaisuvaatimus on helpointa tehdä sähköisesti verkkopalvelussa. Vaatimuksen voi laatia myös paperilomakkeelle. Lomakkeen voi noutaa Ylöjärven kaupungintalon infopisteestä arkisin klo 9-15.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta 2.9.2019. Kyseessä on kahden vuoden kokeilu. Kaupungilla ei ole tätä ennen ollut keinoja puuttua virheelliseen pysäköintiin muutoin kuin pyytämällä valvontaa poliisilta.

–  Pysäköinninvalvonta on osa kaupungin liikennejärjestelyjen kokonaisuutta. Sen tavoitteena ei ole tuottaa voittoa vaan edistää liikennesääntöjen noudattamista ja mahdollistaa sääntöjen vastaiseen pysäköintiin puuttuminen, toteaa Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja Pauli Piiparinen.

Yksityiset talo- tai kiinteistöyhtiöt voivat sopia pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin kanssa. Valvontaa voidaan tehdä joko sopimuksen tai yksittäisen toimeksiantopyynnön perusteella.

Nokian kaupungin pysäköinninvalvonnan toimialuetta ovat Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi.

* Pysäköintimaksu on 40 euroa 15.11.2021 alkaen.

>> Lisätietoja Ylöjärven pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin sivuilla

Muista pysäköintikiekko!
Virastoalueen ja Räikän rannan pysäköintiin rajoituksia

Ylöjärven virastoalueen pysäköintipaikat ovat maanantaista 3.2.2020 alkaen käytössä arkipäivisin kello 7–16 vain erikoisluvalla ja/tai pysäköintikiekolla. Iltaisin ja viikonloppuisin alueen pysäköintipaikat ovat käytössä entiseen tapaan rajoituksetta.

Virastoalueella tarkoitetaan kaupungintalon ja perusturvakeskuksen ympäristöä sekä Räikänpuistoa ja rantaa. Alueella sijaitsee mm. vilkkaassa käytössä oleva Räikän talo, Vanha Räikkä.

Erikoislupaan ovat oikeutettuja lähinnä virastoalueella työskentelevät kaupungin työntekijät. Muutosten tarkoituksena on turvata sekä työntekijöiden että asiakkaiden pysäköintimahdollisuuksia.