Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Serlapuiston päiväkodin uusi rakennus avasi ovensa – tällainen on odotettu lisärakennus

Serlapuiston päiväkoti Siivikkalassa on saanut odotetun lisärakennuksen, ja toiminta uudessa rakennuksessa alkoi maanantaina 6. helmikuuta.

Päiväkodin johtaja Minna Mustakallio-Sorvari kertoo olevansa innostunut, helpottunut ja kiitollinen projektin tultua maaliin.

– Ja vähän hengästynyt, lisää apulaisjohtaja Päivi Talvitie.

Uudesta päiväkotirakennuksesta tehtiin päätös noin vuosi sitten, ja se tuotiin paikalleen viime vuoden lopulla. Siivikkalan asukkaat ovat seuranneet projektia ilahtuneina, sillä alueella on paljon lapsiperheitä.

– Pieni projekti, mutta iso asia kylälle, Mustakallio-Sorvari sanoo. 

Lasten yksilöllisyys huomioon

Uudessa rakennuksessa, Puistolassa, on monia erityispiirteitä. Tilan ja valon lisäksi rakennuksessa on jonkin verran sellaista tekniikkaa, jota ei ole muissa päiväkodeissa. Lapsille on esimerkiksi clever touch -kosketusnäyttö, ja digitaaliset ilmoitustaulut helpottavat viestintää vanhemmille.

Sisätilojen isot ikkunat antavat lapsille mahdollisuuden päästä mahdollisimman lähelle luontoa. Monitoimisalin päätyseinää koristaa hieno koivutapetti.

Ruokailun siirtäminen ryhmähuoneista monitoimisaliin mahdollistaa enemmän tilaa leikeille. Leikkejä varten on erikseen rakentelu- ja kotileikkihuoneet.

Myös liikuntaan innostavia juttuja on hankittu valmiiksi: toisesta lepohuoneesta löytyvät köydet, renkaat ja puolapuut. Tässä huoneessa patjoilla lepäävät ne lapset, jotka eivät nuku päiväunia. Sängyt ovat toisessa lepohuoneessa.

– Näin voidaan ottaa lasten yksilöllisyyttä huomioon. Kaikki huilaavat, mutta osa ottaa päiväunet ja osa lepää, Mustakallio-Sorvari sanoo.

Pääosassa laadukas varhaiskasvatus

Uudessa siirtokelpoisessa lisärakennuksessa aloittaa kaksi ryhmällistä 3-5-vuotiaita lapsia. Molemmissa ryhmissä on 21 lasta. Viereisessä, vanhassa rakennuksessa Rantalassa jatkaa kolme ryhmää, joissa on 1-5-vuotiaita lapsia. Siivikkalan alueen esiopetus on keskitetty Koulukallion päiväkotiin.

Rantalan lapset pääsevät nauttimaan uusista tiloista ja keväällä rakennusten väliin tulee yhteinen iso piha pallokenttineen.

Vaikka uudet tilat ovat hienot, pääroolissa ovat tietysti lapset ja kasvatustyö.

– Ei yksittäisiä taikatemppuja, vaan juurevaa, laadukasta varhaiskasvatusta, joka mahdollistaa varhaiskasvatussuunnitelman toteuttamisen, Mustakallio-Sorvari kiteyttää päiväkodin toiminnan.

Kuvia päiväkodin sisätiloista

Ruokailu monitoimitilassa mahdollistaa enemmän tilaa leikeille ryhmähuoneissa. 

Toisessa lepohuoneessa voi lepäämisen lisäksi liikkua.

Toinen lepohuone on rauhoitettu nukkumiselle. 

Serlapuiston johtaja Minna Mustakallio-Sorvari ja apulaisjohtaja Päivi Talvitie ovat tyytyväisiä rakennusprojektin lopputulokseen.