Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Siltatien Yhtenäiskoulu nousi harjakorkeuteen

Ylöjärven uusi Siltatien Yhtenäiskoulu on noussut harjakorkeuteen, ja maanantaina 17.4.2023 koululla vietettiin 1. ja 2. vaiheiden harjannostajaisia.

Harjannostajaisissa esiintyivät Vuorentaustan koulun 6.-luokkalaisia ja 9.-luokkalaisia, jotka soittivat vanhempia ja uudempia hittejä. Mentalisti Pete Poskiparta viihdytti ja nauratti yleisöä muun muassa erilaisilla korttitempuilla. Tilaisuuden juonsi harmonikkataiteilija Henna Leppänen, joka myös esiintyi.

Tilaisuudessa kuultiin puheet Ylöjärven kaupungin sivistysjohtajalta Matti Hurstilta ja kvr-urakoitsija Lujatalo Oy:n aluejohtaja Pekka Kilposelta.

Rakentaminen on edennyt aikataulun mukaan

Koulun rakennnustyöt alkoivat maansiirtotöillä vuoden 2022 helmikuun lopulla. Keväällä ja kesällä 2022 työmaalla tehtiin perustus-, louhinta ja murskaustöitä sekä maanrakennustöitä. Seinäelementtien rakennus aloitettiin kesäkuussa ja syksyn mittaan alkoi runkovaiheen rakennus. Koulu nousi yhä valmiimmaksi.

Siltatien koulun vaiheet 1 ja 2 ovat laajuudeltaan yhteensä 7500 kerrosneliömetriä. 1. vaihe sisältää vaativan erityisen tuen opetustilat, esiopetustilat ja vuosiluokkien 1-4 opetustilat (elokuussa 2023 koulussa aloittavat vuosiluokat 1-3), oppilashuollon ja neuvolatilat, valmistuskeittiön ja ruokalan. Ensi vuonna valmistuva 2. vaihe sisältää liikuntasalin oheistiloineen ja musiikkiluokan, joka toimii myös näyttämönä. Rakentaminen on edennyt aikataulussa.

Edessä on vielä 3. vaihe, joka valmistuu vuonna 2027. Se kattaa luokkien 5-9 tilat. Lisäksi koulun viereen rakennetaan täysimittainen urheilu- ja pesäpallokenttä.

Lukuvuonna 2023-2024 Siltatien Yhtenäiskoulussa aloittavat esiopetus, alakoulun kolme ensimmäistä vuosiluokkaa ja vaativan erityisen tuen oppilaat. Ne oppilaat, jotka aloittavat Siltatiellä elokuussa 2023, käyvät siellä koko peruskoulun. Koulun rakentaminen vuosiluokat 1-9 kattavaksi yhtenäiskouluksi tapahtuu vaiheittain ja tämän vuoksi nelosluokkalaiset eivät siirry Siltatielle tässä vaiheessa.

Siltatien Yhtenäiskoulu