Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Sisäilmatyöryhmä käsitteli jatkotoimia Vuorentaustan koulun Välimäenkujan toimipisteessä

Moniammatillinen sisäilmatyöryhmä selvitti tilannetta ja linjasi jatkotoimia Vuorentaustan koulun Välimäenkujan toimipisteen osalta kokouksessaan 29.9.2023.

Koulukiinteistöön tilataan laaja sisäilmatutkimus. Sen avulla selvitetään ja varmistetaan kiinteistön tilojen turvallisuus ja tarvittavat korjaustoimet. Ilmanvaihdon puutteet pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti; korjaustoimia ovat hidastaneet uusien laitteiden ja varaosien toimitusvaikeudet. Syksyllä sattuneen vesivahingon jatkoselvitys ja -korjaustyöt ovat alkaneet. Vesivahinko kohdistui yhteen luokkatilaan.

Valmistelut joidenkin oppilasryhmien siirtymisestä väistötiloihin ovat käynnistyneet. Alustavasti on puhuttu neljän ryhmän siirtymisestä Topintuvalle Julkujärvelle. Siirtyminen ajoittuisi syysloman jälkeiseen aikaan. Siirto kestäisi todennäköisesti lukuvuoden loppuun eli kevääseen 2024 asti. Päätöksen siirtyvistä ryhmistä tekee sivistysjohtaja.

Väistötiloihin siirtymiseen liittyy monia periaatteellisia linjauksia sekä käytännön toimia, jotka vaativat vielä selvityksiä. Tavoitteena on kaikilta osin normaali, sujuva kouluarki, esimerkiksi koulukuljetukset järjestettäisiin mahdollisimman joustavasti. Topintupa toimi koulutilana viimeksi lukuvuosina 2020-2023, jolloin siellä opiskeli Soppeenmäen (ent. Ylöjärven) yhtenäiskoulun 1.-3.-luokkalaisia.

Huoltajille tullaan järjestämään tiedotus- ja keskustelutilaisuus lokakuun alkupuolella. Tästä tiedotetaan Wilman kautta.

Sisäilmatyöryhmä jatkaa työskentelyään. Moniammatillista työryhmää vetää vs. rakennuspäällikkö Hannu Heikkilä. Ryhmässä on edustus käyttäjältä eli koululta, työsuojelusta, työterveydestä, ympäristöterveys Pirtevasta sekä kaupungin toimitilojen vastuualueelta.

Pahoittelemme tilannetta. Tärkein yhteinen tavoitteemme on taata sujuva ja turvallinen koulutyö sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Vastaamme opetuksen osalta huoltajien yksittäisiin kysymyksiin kootusti lähipäivien aikana.

Sivistysjohtaja Matti Hursti, p. 050 680 67, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

VUORENTAUSTAN KOULU toimii kahdessa eri toimipisteessä, alakoululaiset opiskelevat Välimäenkujalla ja yläkoululaiset Tornitiellä. Nykyistä Tornitien rakennusta laajennetaan ja tulevaisuudessa siellä opiskelevat 5.-9.-luokkalaiset. Jos laajennushanke etenee suunnitellusti, rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024 ja ensimmäinen lukukausi alkaa laajennusosassa alkuvuodesta 2025. Uuden alakoulun rakentaminen Vuorentaustaan ajoittuu niin ikään lähivuosille.