Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Soppeenmäen päiväkodin rakentaminen alkaa elokuussa

Soppeenmäen uuden päiväkodin rakentaminen aloitetaan elokuussa. Nykyinen Saurion päiväkoti puretaan heinäkuussa. Uusi päiväkoti valmistuu kesäkuussa 2024, ja se rakennetaan vanhan päiväkodin paikalle. Päiväkodin on tarkoitus aueta elokuussa 2024.

Uuden päiväkodin rakentaminen on ollut maankäyttö- ja palveluohjelmassa Mapstossa jo useita vuosia. Saurion päiväkodin rakennus on vanha ja tullut käyttöikänsä päähän.

Uusi päiväkotirakennus on yksikerroksinen ja puuelementtirunkoinen. Se liitetään kaukolämpöön ja myös aurinkoenergiaa hyödynnetään: päiväkodin katolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä, joka tuottaa kesäkuukausina suuren osan rakennuksen sähkönkulutuksesta.

Päiväkoti rakennetaan saavuttamaan neljän tähden eli toiseksi korkein RTS-ympäristöluokitus. RTS-ympäristöluokitus on Suomen oloihin kehitetty ympäristöluokitus rakentamiselle ja kiinteistön ylläpidolle. Neljän tähden RTS-luokitus varmistaa päiväkotiin muun muassa energiatehokkuuden, kosteudenhallinnan, sisäilman sekä ylläpidon kannalta kestävät ratkaisut.

Päiväkodin kustannusarvio on 4 744 000 euroa.

Päiväkodin tilat ovat muunneltavia ja monikäyttöisiä

Uusi päiväkoti on suunniteltu tämän päivän varhaiskasvatuksen pedagogiikan ja tarpeet huomioiden. Tilat ovat muunneltavia ja monikäyttöisiä, ja niissä huomioidaan eri-ikäiset lapset ja heidän erilaiset tarpeensa. Ylöjärven vanhoihin päiväkoteihin verrattuna Soppeenmäen päiväkodin tiloissa tulee olemaan enemmän muunneltavuusmahdollisuuksia. Päiväkoti rakentuu tiiviille tontille keskelle asutusta, mutta viihtyisyydestä ei tingitä.

Päiväkodin keskiössä sijaitsevat yhteinen ruokailutila ja monitoimisali. Monitoimisalia voidaan käyttää monipuolisesti eri toimintoihin kuten liikunnallisiin leikkeihin, peleihin ja muihin motoriikkaa kehittäviin aktiviteetteihin sekä iltakäytössä muun muassa ryhmäliikuntaan. Ruokailutilan ja monitoimisalin voi myös yhdistää yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa sekä päiväkoti että iltakäyttäjät voivat järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Uuteen päiväkotiin tulee kuusi ryhmää, mikä on kaksi enemmän kuin nykyisessä päiväkodissa. Tällä hetkellä Saurion päiväkodissa 0-5-vuotiaita lapsia on kuusikymmentä.

Kevään ajan lapset ovat vielä Saurion päiväkodissa. Päiväkodin väki siirtyy Vuorentaustan alakoulun pihaan väistötiloihin juhannuksen jälkeen.

Päiväkodin rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Urakkasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 26.4.

Havainnekuva uudesta päiväkodista. Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Havainnekuva uudesta päiväkodista. Kuva: Rakennusliike Lapti Oy

Havainnekuva uudesta päiväkodista. Kuva: Rakennusliike Lapti Oy