Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Swingin hurmaa Ylöjärvi-salin konsertissa

Ylöjärvi-salissa kuullaan tammikuun viimeisenä torstaina swingin taitureita eli Swing Doctors -yhtyettä. Kitaristi-laulaja Marko Ahon luotsaaman yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen menevistä klassikokappaleista. Yhtye on tanssittanut maakunnan lindy hop-harrastajajoukkoa jo vuosien ajan ja esiintynyt lukuisissa jazz-tapahtumissa.

Kitaristi-laulaja Marko Aho kertoo, että Swing Doctors perustettiin vuosituhannen vaihteessa. Suuri osa silloisista jäsenistä oli musiikintutkijoita, jotka opiskelivat filosofian tohtoreiksi. Siitä juontaa juurensa yhtyeen nimi. Nykyinen versio Swing Doctorsista on toiminut kohta kuusi vuotta ja Aho on ainut alkuperäisjäsen.

Swing Doctorsien riveissä soittavat kitaristi-laulaja Marko Aho, vibrafonisti Matti Koskinen, rumpali Jarmo Lundel, kontrabasisti Janne Reinola, pasunisti Leo-Pekka Lyytikäinen, baritonisaksofonisti Mari Martikainen, alttosaksofonisti Olli Lampo ja tenorisaksofonisti/klarinetisti Valtteri Pärssinen.

Ylöjärven konsertissa kuullaan esimerkiksi Count Basien klassikoista ”Jive at Five” ja ”Jumpin at the Woodside”. Keikan päätösbiisi on yleensä ”Route 66” tai ”Caravan”. Fiilis määrittelee kumpaan kahdesta kovasta klassikosta päädytään.

Swing Doctors esiintyy 26.1.2023 klo 18 Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-salissa (Kuruntie 14). Liput 12 €. Saattajat ja alle 12 -vuotiaat ilmaiseksi. Lippuja voi ostaa osoitteesta Lippu.fi tai paikan päältä. Lipunmyynti Ylöjärvi-salin ovelta alkaa klo 17. Paikan päällä lipun voi maksaa vain käteisellä (pankkikortti tai mobilepay ei käy).

Kuva: Nina Dannert

Tapahtuman järjestää kulttuuripalvelut

Katso lisää kulttuuritapahtumia kaupungin tapahtumakalenterista www.ylojarvi.fi/tapahtumat.