Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Tänä vuonna Lasten Pirkkasissa etsitään supervoimia kulttuurin avulla

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Tänä vuonna kulttuurikuukautta vietetään aikaisempaa pidemmällä aikavälillä 1.2.–13.3.2022, jotta mahdollisimman moni tapahtuma pystytään järjestämään. Ohjelmaa on tarjolla paikan päällä ja virtuaalisesti 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.

Tämän vuoden ”Supervoimaa kulttuurista” -teema johdattaa meidät tutustumaan omiin ihmeellisiin ja ehkä myös täysin uusiin puoliimme. Supervoima voi olla jotain pienenpientä, pörröistä tai vaikka äänekästä! Lasten Pirkkasten tapahtumissa saa hullutella, leikitellä, rakentaa oman soittimen tai muuttua vaikka avaruusolioksi!

Vuoden 2022 Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veeran Salaisia asukkaita -esitykseen ja Supervoimaa-työpajaan voi osallistua eri puolilla Pirkanmaata. Ylöjärvellä Degerholmin työpajoja ja esityksiä järjestetään 8.2. Kurussa, 15.2. Viljakkalassa ja 27.2. kirjasto Leijassa. Tarkemmat tiedot näet kaupungin tapahtumakalenterista.

Tämän lisäksi on tarjolla kymmeniä kiinnostavia, lennokkaita ja innostavia kulttuuritapahtumia, joita ovat tuottaneet yksityiset toimijat, opistot, kulttuurikeskukset ja kunnat.

Tutustu ohjelmaan osoitteessa www.lastenpirkkaset.fi.

Huomiothan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Seuraa tapahtumaviestintää.

Yhteisellä lastenkulttuurifestivaalilla tuodaan esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä. Mukana ovat tänä vuonna Ylöjärven lisäksi Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere ja Valkeakoski. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Lasten Pirkkasia suunnitellaan ja kehitetään Pirkkaset-työryhmässä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista, ja jota koordinoi Tampereen kaupunki.