Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/RootsWinter Leijassa, keikalla Faarao Pirttikangas & Nubialaiset
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

RootsWinter Leijassa, keikalla Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

15.2.2024 klo 19:00-20:00

Jo kymmenennen kerran järjestettävä RootsWinter konsertti Leijassa on saanut tällä kertaa esiintymään kokonaisen bändin, viisihenkisen Faarao Pirttikangas & Nubialaiset- kollektiivin.

Keikka järjestetään torstaina 15.2.2024 klo 19 – 20 Leijan lehtisalissa.

Bändin kokoonpano on Pekka Pirttikangas – laulu ja kitara, Konsta Eskelinen – viulu ja urut, Lassi Piironen – vetopasuuna, Marko Niittymäki – basso ja Sebastian Krühn – rummut.

Pekka Faarao Pirttikangas on pitkän linjan monipuolinen bluestekijä, sanoituksien savolaismystikko, ei kaikkein tunnetuin mutta lajin piireissä arvostettu ja palkittukin. Vuosien varrella on ollut erilaisia yhtyeitä, nyt mukana ovat nämä Nubialaiset, mahdollisesti Kuhmalahdelta kotoisin.

Bändi kertoo itsestään ja musiikistaan näin:

”Faarao Pirttikangas & Nubialaiset -kollektiivi esittää omanlaista fuusiota, jossa vaihtoehtoblues kohtaa rockin räminän, kansanmusiikin mystiikan ja etelän svengit. Musiikkityylien kirjosta erottuu tuhansia sävyjä ja tarttuvia melodioita. Nubialaisten isännöimän tunnetripin varrella asemat vaihtuvat sopivan verkkaisesti. Sympaattisesta räyhähengestä toivuttuaan kuulija voi uppoutua hetkeksi pehmeän musisoinnin syliin. Toteutuksesta vastaavat viulu, urut, basso, puhaltimet ja lyömäsoittimet saavat rinnalleen metallilaatikkokitaran uniikin saundin. Kun tähän päälle lisätään vielä hurjanhauskat sanoitukset sekä Tom Waits -tyylinen mörinä, ollaan maagisten asioiden äärellä.”

 Lisätietoja yhtyeestä www.faaraopirttikangas.fi ja facebook- sivu www.facebook.com/faaraopirttikangas

Keikkapäivänä lehtilukusalia aletaan muuntaa esiintymiseen klo 15.30 lähtien. Sanomalehdet siirretään muutaman tunnin ajaksi luettavaksi kirjastosalin puolelle. Keikka alkaa kirjaston sulkeuduttua. Viime vuosien tapaan tapahtuman voi nähdä myös livelähetyksenä Ylöjärven kaupunginkirjaston Youtube- kanavalla.
Tapahtuman järjestää Ylöjärven kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Tervetuloa.

Lisätietoa tapahtumasta Arto Hietikko, Ylöjärven kaupunginkirjasto etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

 

Tiedot

Päivämäärä:
15.2.2024
Aika:
19:00-20:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjä

Ylöjärven kirjasto- ja kulttuuripalvelut
Puhelin
040-1331431

Tapahtumapaikka

Ylöjärven pääkirjasto Leija
Koivumäentie 2
33470 Ylöjärvi,
+ Google Map