Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Taidenäyttely: Zsuzsa Demeter – Kuvia ja muotokuvia
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Taidenäyttely: Zsuzsa Demeter – Kuvia ja muotokuvia

30.3.2024 klo 12:00-30.4.2024 klo 17:00

Värikäs maalaus, jossa on kuvattu ihminen sivusta päin.

Vanhalla Räikällä on huhtikuun ajan Zsuzsa Demeterin taidenäyttely ”Kuvia ja muotokuvia”. Näyttelyssä voi vierailla 30.3.–30.4.2024. Pääsiäinen tuo poikkeuksia aikatauluun. Näyttely on avoinna lounas-kahvila Vanhan Räikän aukioloaikoina la 30.4. klo 12-16, su 31.3. klo 11-15, ma 1.4 suljettu. Pääsiäisen jälkeen Vanha Räikkä on auki ma-pe klo 8-17 ja su klo 11-15.

Demeter suoritti opintonsa Budapestin taideakatemiassa ja muutti Suomeen vuonna 1987. Taiteilijan tuotantoon kuuluu niin akvarelleja ja pastelleja kuin akryyli- ja öljymaalauksia. Demeterin aiheita ovat pääasiassa ihmiset, kulttuuriympäristö ja maisemat. Hänet tunnetaan myös muotokuvamaalarina, jonka potreteissa esiintyy ystäviä, kollegoita, perheenjäseniä ja naapureita sekä aikalaisia ja merkkihenkilöitä.

Havainnointiin perustuva transformaatio on yksi Demeterin suurimmista vahvuuksista. Hänen lempityylilajinsa on muotokuva, jossa ei ole kyse jäljentämisestä, vaan taiteilija omalaatuisella muotokielellään rikastaa kuvaa. Demeter on erityisen kiinnostunut ihmiskasvoista – juuri tämä käynnistää luovan prosessin.

Demeter palaa mielellään samaan hahmoon useitakin kertoja: hän operoi eri näkökulmilla ja väreillä, joita hän lisäilee ja poistaa, ja esittää samat houkuttelevana ja kiinnostavana näyttäytyvät kasvot ja muodot usealta eri kantilta. Kasvoja tarkkaillessaan hän myös muokkaa niitä. Demeter palaa säännöllisesti muun muassa erääseen japanilaishahmoon: vakituisena mallina on hänen japanilainen taiteilijaystävänsä, joka tarjoaa niin rikkaan inspiraation, että aina vuodesta 2015 lähtien Demeterin näyttelyissä on ollut esillä hänen muotokuviaan.

Tyylilajin lisäksi esillä olevan näyttelyn teoksia yhdistää myös tekniikka. Sekatekniikasta on tullut Demeterille lähes pysyvä: akvarelli, akryyli ja pastelli paperille, uusimmissa töissä puolestaan nähdään myös kollaasia: tapetinpalasia lisäämällä hän voi korostaa vieläkin tehokkaammin maalauksissaan toistuvaa ja niille ominaista kerrostuneisuutta, joka samalla tekee myös työprosessin näkyväksi.

Tervetuloa! Tila on esteetön.

Järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Tiedot

Alkaa:
30.3.2024 klo 12:00
Loppuu:
30.4.2024 klo 17:00
Tapahtumaluokka: