Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/Yleisötilaisuus Nikron tontin puhdistushankkeesta
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yleisötilaisuus Nikron tontin puhdistushankkeesta

23.1.2024 klo 17:00-18:00

Tyhjä luminen tontti

Entisellä teollisuuskiinteistöllä Ylöjärven keskustan Mikkolantie 32:ssa (Nikron tontilla) alkaa tänä vuonna maaperän ja pohjaveden puhdistus uudella menetelmällä.

Pirkanmaan ELY-keskus ja Ylöjärven kaupunki järjestävät puhdistushankkeesta yleisötilaisuuden tiistaina 23.1.2024 kello 17 Ylöjärven kaupungintalon valtuustosalissa (Kuruntie 14 D). Paikalla on Pirkanmaan ELY-keskuksen, Ylöjärven kaupungin ja konsulttina toimivan AFRY:n asiantuntijoita kertomassa hankkeesta. Tilaisuudessa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ylöjärven kaupungin omistamalla Nikron tontilla osoitteessa Mikkolantie 32 on aiempina vuosikymmeninä ollut teollista toimintaa. Kohde sijaitsee I-luokan pohjavesialueella. Toiminnan seurauksena alueen maaperä ja pohjavesi on pilaantunut klooratuilla liuottimilla ja öljyhiilivedyillä aiheuttaen näin ympäristö- ja terveysriskin.

Haitta-aineita on puhdistettu maaperästä ja pohjavedestä jo kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2024 alkavassa puhdistushankkeessa käytetään paikan päällä tehtävää termistä menetelmää. Tavoitteena on poistaa haitta-aineet, ettei niistä aiheudu enää vaaraa alueen maaperälle ja pohjavedelle.

Hanke on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, selvittää ja puhdistaa riskikohteita.

Lue lisää: Maaperä kuntoon -ohjelmasta (maaperakuntoon.fi)

Lisätiedot:

Ylöjärven kaupunki: yhdyskuntatekniikan päällikkö Ari Jokihaara, 050 384 8383, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Pirkanmaan ELY-keskus: PIMA-asiantuntija Maarit Joukainen, Pirkanmaan ELY-keskus, 0295 036 374, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tiedot

Päivämäärä:
23.1.2024
Aika:
17:00-18:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kaupungintalo
Kuruntie 14
Ylöjärvi, 33470 Suomi
+ Google Map