Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Telinevoimistelun suurlupaus Joona Reiman on Ylöjärven ensimmäinen kummiurheilija

Miesten A-maajoukkueeseen kuuluva telinevoimistelija Joona Reiman, 18, on valittu Ylöjärven kaupungin ensimmäiseksi kummiurheilijaksi.

Valinta julkistettiin Ylöjärven liikunta- ja kulttuuripalveluiden palkintogaalassa 9.2.2023. Reiman palkittiin tilaisuudessa myös Ylöjärven vuoden 2022 nuorena urheilijana. Saman tittelin hän sai ensimmäisen kerran edellisvuonna.

Tavoitteet korkealla

Ylöjärven Metsäkylässä kasvanut ja koulunsa käynyt Reiman edustaa Tampereen Sisua ja on yksi Suomen lupaavimmista telinevoimistelijoista. Reiman on muun muassa maamme ensimmäinen telinevoimistelun nuorten Euroopan mestari. Hän voitti kultaa hypyssä EM-kisoissa elokuussa 2022.

– On hienoa, että Ylöjärven kaupunki tukee huipulle pyrkiviä urheilijoita ja arvostaa telinevoimistelua lajina, kiittää Joona Reiman, suomalaisen telinevoimistelun suurlupaus.

Joona Reiman on kuulunut miesten A-maajoukkueeseen syyskuusta 2022 lähtien. Tänä keväänä ohjelmassa on maailmancupin osakilpailuja. Lisäksi huhtikuussa on miesten EM-kilpailut Turkin Antalyassa. Toukokuussa kilpaillaan suomenmestaruuksista Tampereella ja syksyllä vuosi huipentuu miesten MM-kilpailuihin Belgian Antwerpenissa.

Telinevoimistelu on äärettömän kilpailtu laji maailmanlaajuisesti. Joonan omat tavoitteet ovat korkealla: – Haluan kisata olympialaisissa ja pärjätä arvokisoissa mahdollisimman hyvin.

– Joona on monipuolisesti urheilullinen. Telinevoimistelijaksi hän omaa erittäin hyvän liiketajun ja on todella liikenopea. Lisäksi Joonalla on kyky harjoitella keskittyneesti pitkään, mikä on taitolajeissa taidon oppimisen kannalta tärkeää, kuvailee henkilökohtainen valmentaja Riku Koivunen.

Joona Reiman aloitti liiketoiminnan opiskelun Tredussa Ylöjärvellä syksyllä 2020. Kaksi vuotta myöhemmin hän muutti Helsinkiin ja jatkaa nyt opintojaan Liiketalousopisto Perhossa. Reiman asuu ja harjoittelee Urhea-kampuksella, jossa toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia sekä kesä- ja jäälajien valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus.

Tuore kummiurheilija toivoo, että nuorilla urheilijoilla olisi mahdollisuus käydä perusopinnot Ylöjärvellä.

– Metsäkylässä harrastaminen oli mutkatonta. Rehtori ja opettajat ymmärsivät treenaamista ja tukivat minua urheilijan polulla; tiedän, ettei se ole kaikkialla itsestään selvää. Haluan lähettää isot kiitokset myös Tredun opettajille koulutuskeskus Valoon.

Kummiurheilijatoiminta käyntiin

Ylöjärven hyvinvointilautakunta päätti kummiurheilijatoiminnan käynnistämisestä ja ensimmäisen kummiurheilijan valinnasta tammikuussa 2023. Ideana on yhdistää huippu-urheilun tukeminen ja kaupungin markkinointiviestintä. Ensisijaisesti kummiurheilijayhteistyötä tehdään kansainvälisen tason urheilijan kanssa. Yhteistyösopimuksen arvo voi vaihdella 1 000 euron ja 10 000 euron välillä. Vuonna 2023 sopimuksen arvo on enintään 3 000 euroa.

–  Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään, kertovat Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Minna Vallin ja viestintäpäällikkö Tiina Helminen.

Kummiurheilijaksi voi jatkossa hakea erillisellä haulla tai kaupunki voi itse etsiä markkinointiyhteistyöhön sopivia urheilijoita sekä esittää heille yhteistyösopimusta. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ylöjärven kaupunki seuraa Joona Reimanin kummiurheilijavuotta ja kertoo siitä Facebook- ja Instagram-tileillään. Joonan oma Instagram-tili on @joonareiman.

Aiempi tiedote aiheesta 23.1.2023: Ylöjärvi saa kummiurheilijan


KUVA: Joona Reiman on kuulunut miesten telinevoimistelun A-maajoukkueeseen syyskuusta 2022 lähtien. Kuluva vuosi on täynnä kansainvälisiä kilpailuja. Suomenmestaruuksista kilpaillaan toukokuussa Tampereella. Kuvauspaikka: Ylöjärven urheilutalo. Kuvaaja: Mika Hiltunen.