Hyppää sisältöön

Urheilijoiden ja urheilutoimijoiden palkitseminen

Ylöjärven kaupunki valitsee vuosittain parhaat seuraaviin kategorioihin:

  • vuoden urheilija
  • vuoden nuori urheilija (20 v. tai alle)
  • vuoden joukkue
  • vuoden seuratoimija
  • vuoden urheiluteko

Kaikissa kategorioissa valinnan ehtona on, että valittu on ylöjärveläinen. Joukkueen kohdalla tätä tulkitaan väljemmin, kuitenkin niin, että joukkueen on oltava ylöjärveläisseuraa edustava. Yksittäisen palkittavan ei kuitenkaan tarvitse edustaa paikallista seuraa. Vuoden seuratoimija voi olla valmentaja, joukkueenjohtaja tai kuka tahansa seurassa hyvää työtä tehnyt henkilö, joka seuran mielestä ansaitsee kiitosta. Vuoden urheilutekona voidaan palkita hyvin erilaisia tekoja, jotka ovat edistäneet ylöjärveläisten liikunta-aktiviisuutta tai menestystä. Palkita voidaan vain yhdessä kategoriassa saman vuoden aikana. Ohjeet päivitetään vuosittain näille sivuille.

Valinnan vuoden urheilutoimijoista tekee hyvinvointilautakunta vuoden ensimmäisessä kokouksessaan tammikuun lopulla. Valinnat tehdään määräaikaan mennessä saapuneiden esitysten pohjalta. Esitykset valinnoista tekee siihen nimetty valintatyöryhmä. Määräajat ja valintatyöryhmä asetetaan vuosittain tilanteen mukaan.

Vuoden parhaiden huomioiminen tapahtuu vuosittain järjestettävässä Ylöjärven Urheilugaalassa helmikuun aikana. Stipendein ja muistomitalein palkitaan vuoden urheilija, vuoden nuori urheilija sekä vuoden joukkue. Vuoden seuratoimija ja vuoden urheiluteko palkitaan kunniakirjalla. Lisäksi vuoden urheilija saa nimensä urheilutalolla olevaan Vuoden Urheilija -tauluun. Vuoden parhaiden ohella voidaan palkita myös muita vuoden aikana menestyneitä urheilijoita, joten esim. hyvästä SM-menestyksestä kannattaa ilmoittaa oikeaan ketegoriaan.

Vuoden 2022 urheilutoimijoiden valinta

  • Ehdotuksia vuoden 2022 urheilijoiksi otetaan vastaan 2.1.2023 klo 21.00 saakka
  • Ehdotuksen voi toimittaa sähköisellä lomakkeella tai suoraan liikuntapäällikkö Sini Aallolle (etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi)
  • Vapaamuotoisessa esityksessä on käytävä ilmi esitettävän joukkueen/henkilön saavutukset kalenterivuoden 2022 aikana, perustelut valinnalle sekä esitettävän joukkueen/henkilön yhteystiedot.

Yhteystiedot

Aalto Sini
Liikuntapäällikkö
041 730 0165
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14
Päivitetty: 22.11.2022