Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Uusi seudullinen karttapalvelu tuo ulkoilu- ja retkeilypalvelut kaikkien ulottuville

Uusi karttapalvelu esittelee Tampereen kaupunkiseudun retkeilyreitit, uimarannat, tulipaikat ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet yli kuntarajojen. 

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat valmistelleet 12. lokakuuta julkaistua ulkoilun ja retkeilyn karttapalvelua jo vuoden 2021 alusta lähtien yhdessä Ekokumppanit Oy:n sekä järjestelmätoimittaja Gispo Oy:n kanssa. Selainpohjainen palvelu löytyy seuraavista osoitteista:

– Tampereen kaupunkiseudun reittien ja kohteiden löytäminen digitaalisista ympäristöistä on ollut aiemmin hajallaan ja uusi karttapalvelu tuo ratkaisun tähän ongelmaan, kertoo projektia vetänyt retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta. 

Suurin ero olemassa oleviin karttapalveluihin löytyy palvelun datapuolelta, jossa jokainen kunta vastaa itse oman kuntansa reittien ja kohteiden näkymisestä ja ajantasaisuudesta, vaikka käyttäjälle kaikki palvelut näyttäytyvätkin yhtenäisenä kokonaisuutena. 

– Palvelun lähtökohtana on ollut koota yhteen ja samaan paikkaan kaikki Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven retkeilyreitit, hiihtoreitit ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti ja maksutta, Mäkelä kertoo. – Maksuttomien palveluiden lisäksi kartalta tulee löytymään myös muita lähimatkailun kannalta olennaisia palveluita, kuten Nysse-pysäkit ja parkkipaikat, joiden käyttö voi olla maksullista. 

Ylöjärven kaupungilla on käytössään myös oma, seudullista palvelua kattavampi liikunta- ja ulkoilukartta. Tämä kartta sisältää talviliikuntapaikkojen, kuten latujen ja luistinratojen, kunnossapitotiedot. Ylöjärven liikuntakartta löytyy osoitteesta www.ylojarvi.fi/liikunta.

Lisätiedot seudullisesta karttapalvelusta:

Petri Mäkelä, retkeilypalvelupäällikkö / Ekokumppanit Oy
etunimi.sukunimi@tampere.fi, 040 806 4082