Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Vahannan koulu valittiin vuoden 2024 Vihreä lippu -toimijaksi

Ylöjärven Vahannan koulu on valittu vuoden 2024 Vihreä lippu -toimijaksi yhdessä helsinkiläisten Päiväkoti Neulasen ja Helsingin luonnontiedelukion kanssa. Kunniamaininta on tunnustus erityisen esimerkillisestä kestävän kehityksen kasvatustyöstä.

Valinnassa painotettiin vaikuttavia sekä innostavia ympäristötekoja, jotka ovat juurtuneet osaksi toimijoiden arkisia toimintamalleja. 

Vahannan koulussa Vihreä lippu -toimintaa on toteutettu muun muassa rakentamalla unelmien leikki- ja koulupihoja, tekemällä suunnitelmia energiatehokkaista kouluista ja luontoretkillä. Vahannan koulu on kestävän tason Vihreä lippu -koulu, jossa ohjataan oppilaita ympäristöä säästäviin, vastuullisiin ja kohtuullisiin valintoihin.

Vahannan koulussa Vihreä lippu -toiminta on aloitettu vuonna 2006 ja sertifikaatti myönnetty vuonna 2008.

Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja sertifikaatti kasvatusalalle. Vihreä lippu -sertifikaatti on osoitus osallistavasta, suunnitelmallisesta ja laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä, joka täyttää ohjelman kriteerit. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

Kuvassa Vahannan koulun Vihreä lippu -tiimi.