Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 24.5., kokousta voi seurata netissä

Kaupunginvaltuusto valitsee Ylöjärvelle uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan maanantaina 24.5.2021. 

Kokous järjestetään perinteisenä läsnäolokokouksena, mutta paikka on koronarajoitusten takia poikkeuksellisesti Koulutuskeskus Valo. Kokous lähetetään suorana verkossa ja sitä voi seurata kaupungin kotisivujen sekä Facebook-sivun kautta (tallenteet katsottavissa 6.6.2021 asti). Paikan päällä kokousta voi seurata koronaturvaohjeiden sallimissa rajoissa. Kokous alkaa kello 17.

Kaupunginhallitus käsitteli kaupunginjohtajan valintaa maanantaina 17.5.2021 ja esittää kaupunginvaltuustolle, että se 

  1. toteaa, että hakijat täyttävät hakemuksissa antamiensa tietojen perusteella viran kelpoisuusehdot
  2. päättää suorittaa kaupunginjohtajan viran vaalin
  3. toteaa, että valinta perustuu hakijoiden koulutukseen, työkokemukseen, henkilökohtaisiin ominaisuuksiin sekä haastatteluissa saatuun vaikutelmaan soveltuvuudesta Ylöjärven kaupunginjohtajan tehtävään sekä soveltuvuusarvioinnin tuloksiin
  4. toteaa, että virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa
  5. päättää, että valinta on siten ehdollinen, että virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan
  6. toteaa, että kaupunginhallitus laatii kaupunginjohtajan kanssa erillisen johtajasopimuksen.

Kuntalain mukaan jos kunnanjohtajan vaalissa kukaan ei ole saanut yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan uusi vaali kahden eniten ääniä saaneen välillä. Tässä vaalissa eniten ääniä saanut tulee valituksi.

Kolme ehdokasta esittäytyi kaupunkilaisille

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä kymmenen. Yksi peruutti hakemuksensa. Suorahakuprosessin kautta haastatteluryhmä pyysi haastatteluun kaksi henkilöä. Kaikkiaan haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa, neljä lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Toinen suostumuksen antajista perui suostumuksensa haastattelun jälkeen.

Tämän jälkeen kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä päätti, että prosessissa etenee jatkoon kolme henkilöä:

  • Haataja Peer, 52, yhteiskuntatieteiden maisteri, johtaja, Tampereen kauppakamari
  • Nousiainen Timo, 47, valtiotieteiden maisteri, kaupunginjohtaja, Tornio
  • Piiparinen Pauli, 44, diplomi-insinööri, vt. kaupunginjohtaja, kaupunkirakennejohtaja, Ylöjärvi

Nämä kolme ehdokasta esittäytyivät kaupunkilaisille suorassa verkkolähetyksessä 29.4. Lisäksi kustakin laadittiin henkilövideo. Tallenteet löytyvät kaupungin kotisivuilta valintakokoukseen 24.5. asti.

Kaupunginjohtajan viran erityisinä kelpoisuusehtoina ovat yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi perehtyneisyyttä strategiseen kuntajohtamiseen sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta. 

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021. 

Kaupunginvaltuusto 24.5.2021 

Seuraa kokousta suorana ma 24.5. klo 17 alkaen (tallenne katsottavissa 6.6. asti):
www.ylojarvi.fi/kaupunginjohtaja

Kolme miehen kasvokuvaa